Bröllopgåvan tackar dig att card Etikett

Bröllopgåvan tackar dig att card Etikett


Det finns ingen förneka spänningen att planera ett bröllop. Men låt inte kärleksfull tillfälle förringa dig från att hålla reda på en viktig uppgift: att skriva och skicka tackkort för de gåvor som du får. Dessa tips bör bidra till att göra jobbet mycket enklare. Se bara till att ta hjälp av din make. Detta är en tid då två uppsättningar händer är definitivt bättre än en.

brevpapper

Bröllopgåvan tackar dig att card Etikett


För att citera Peggy Post "Ingen fill-in-the-tomma kort, inga förtryckta kort, inga telefonsamtal, inga e-postmeddelanden och ingen allmän inlägg på din webbplats!" Men är det acceptabelt att använda ett förtryckt kort så länge du lägger till en personlig hälsning. Hand skriva din tack-kort, helst i mörk färg, eftersom det är lättare att läsa. Traditionellt bröllop tackkort skrivet i blått eller svart bläck på vikta elfenben eller vit brevpapper. Det är en fin touch att inkludera ett bröllopsfoto, men detta är inte nödvändigt. Damer, vara noga med att använda din flicknamn om du skriver ett tack-kort för en gåva inkommit före bröllopet. En tryckt avsändaradress på kuvertet är lämpligt. Men hand skriva namn och adress på mottagaren.

Formatera

Det grundläggande formatet för en bröllopspresent tack kort är att hälsa gästen, uttrycker tacksamhet för gåvan, särskilt hänvisa till gåvan och tacka gästen för att delta bröllop (eller för att tänka på dig om han inte kunde närvara). Tonen på kortet ska vara varm och personlig. Om gåvan är monetära, ange hur du planerar att använda den; nämna mängden av gåvan är valfri. Det är aldrig lämpligt att säga att du inte gillar gåva eller planerar att byta ut den. Tre till fem meningar totalt är tillräckliga.

Tidsram

För mottagna gåvor innan bröllopet, är ett omedelbart svar föredra. Det är dock tillåtet att skicka ett tack-kort inom två veckor efter mottagandet av gåvan. Denna tidsram gäller också engagemang och dusch gåvor. För gåvor som mottagits vid eller efter bröllopet, skicka ett tack-kort inom tre månader efter mottagandet av gåvan. Om du missar dessa tidsfrister, bör du ändå skicka ett tack-kort. Det är aldrig för sent att bekräfta mottagandet av en bröllopspresent, även om det är ett år senare.

mottagare

Skicka ett tack-kort till alla som ger dig en koppling, dusch eller bröllopspresent. Om det är en grupp gåva, skriva en individuell tackkort för varje person som har bidragit till gåvan. Om någon ger dig mer än en gåva - till exempel en gåva på möhippan och en bröllopsgåva flera veckor senare - skriva ett separat kort för varje gåva.

prov~~POS=TRUNC

Här är några exempel språk för att hjälpa dig att komma igång: Dear John, tack så mycket för den vackra Aren. Det är så mjuk och vacker. För första gången i mitt liv, kan jag inte vänta med att göra sängen! Tack igen för en sådan tankeväckande gåva. Med vänliga hälsningar, Sarah och Kevin Kära faster Maria, Kevin och jag vill tacka er så mycket för ert generösa gåva. Vi har sparat för en handpenning på vårt första hem och har lagt din gåva till vår särskilda kontot. Det var så omtänksamt av dig. Someday snart, kommer vi att bjuda in dig till vår inflyttningsfest! Love, Sarah