Hur fungerar varmt vatten påverkar växande växter?

Hur fungerar varmt vatten påverkar växande växter?

Hur fungerar varmt vatten påverkar växande växter?

Växter, liksom alla levande varelser, behöver vatten för att växa, men temperaturen av vattnet kan ha en effekt på denna tillväxt. Det finns inte fullständig enighet om effekten av varmt vatten på växtligheten, men det har gjorts studier som visar bestämda skillnader, om än något svag.

Louisiana Experiment

I ett experiment som utfördes i Louisiana under ledning av John I. Swang, Ph.D., studenter använt tre olika temperaturer av vatten för att fastställa vilken effekt detta hade på växternas tillväxt. Den "heta" vattnet var vid en temperatur på 55 grader Celsius, "varma" vattnet var vid 43 grader Celsius, och den "kalla" vatten var vid 36 grader Celsius. Varmvattnet produceras de högsta anläggningar med minst antal blad, medan det kalla vattnet hade de kortaste växter med flest bladen.

temperatur~~POS=TRUNC Extremes

Det bör noteras att i den Louisiana experimentet, var hett vatten inte nära till kokning, inte heller var det kalla vattnet nära fryspunkten. En skarp extrema temperatur inte bidrar till sund växttillväxt, och i själva verket kan det till och med döda växten.

andra användningsområden

Men den vanligaste användningen för varmt vatten med växt vård är den vattning av rötterna genom marken, kan den också användas på andra sätt för att tenderar anläggningen. Aggie trädgårdsnäring, en informationsleverantör för Texas A & M University System trädgårdsnäring programmet, rekommenderar att man använder varmt vatten med lite mild tvål för att hålla blad av krukväxter dammfri, och se till att tvålen inte droppar på marken.

vattenväxter

Inte att förglömma vattenväxter, det är uppenbarligen många växter som lever helt under vattenytan och göra mycket väl i den livsmiljö. Emellertid, när vattnet är varmare, växterna växer ofta bättre och har en längre växtsäsong.

Kallvatten Lovers

En av upsides till kallt vatten för vissa växter är att det faktiskt kan hålla mer syre. Av denna anledning, vissa växter som innehåller mycket syre behov göra bättre i dessa svalare temperaturer.