Kastar och fånga spel för barn

Kastar och fånga spel för barn


Vi är inte födda med förmågan att kasta eller fånga. Barn från småbarn till tonåringar lära sig dessa färdigheter genom upprepning och erfarenhet. Det är viktigt att uppmuntra spel under dessa formbara år, så att barn utvecklar nödvändig samordning för deltagande i all fysisk aktivitet, inklusive sport. Den goda nyheten är att lära sig att kasta och fånga är jättekul och barnen älskar det. Den brittiska Heart Foundation råder föräldrar att bygga vidare på aktiviteter barnen njuta och utveckla spel från sina intressen.

småbarn

Mycket unga chiildren behöver spel som kommer att ge dem förtroende för att fånga och kasta. Mjuka bollar och stora mål utveckla sin hand och öga samordning. Den långsamma rörelsen av en ballong ger dem tid att svara i att fånga spel. Ballong Volleyboll är populärt med småbarn. Det innebär att de försöker stoppa ballonger vidröra golvet. Eftersom deras kastar färdigheter bli mer exakt, små ihåliga plastkulor är perfekt för att kasta in uppåtvända paraplyer eller på en baby filt. En annan bra idé, som lämpar sig för äldre förskolebarn etablerar skopor skurna från två-liters plastmjölkflaskor för dem att fånga bönor väskor.

Unga barn

Interaktiva bollspel såsom netball, brännboll och cricket lära barn hur man samarbetar genom att arbeta i team. Mindre grupper behövs för käglor, där partnerna arbetar tillsammans för att slå ner två-liters läsk flaskor genom att kasta hög densitet skum bollar. I romersk Ball, gruppmedlemmarna står utanför en stor cirkel och kasta en fotboll i en mindre inre cirkel, så att en annan gruppmedlem kan fånga det som det studsar ut. Även på vintern, kan primära barn utvecklar sin kasta noggrannhet med snöbolls spel.

Tonåringar

Högenergetiska tonåringar behöver snabba spel och de gillar en del av fara, så Waterbomb Warfare är perfekt. Som paintball men utan vapen, två lag med waterbombers försöker fånga motståndarens flagga. Spelare hit med en waterbomb måste återvända till sin bas läger för femton sekunder innan han återvände till spelet. Bullriga och rörigt, det är bäst spelas i ett stort utrymme där icke-deltagarna inte kommer att bli träffad. En annan bergsäkert hit med tonåringar är kardborre Dodge. Detta innebär dem bär riktade tyg tabards och hjälmar och kastar velcroed tyg bollar på varandra för att få poäng.

blandade grupper

Familj spel ofta involvera barn i olika åldrar spela tillsammans. Kasta och fånga spel som frisbee eller Piggy In The Middle rymmer hela skalan av motorik. Arkadspel såsom bowling kan även avnjutas av en blandad åldersgrupp. Enkla spel som Penny eller kort Toss kan anpassas för olika förmågor. Kasta pennies i numrerade ägg kartong hål för att få poäng kan underlättas genom att använda större mål som cupcake burkar. Fånga spelkort i en papperspåse kan görs antingen av antalet kort som fångats eller genom sitt nominella värde.