Rainforest Art aktiviteter

Rainforest Art aktiviteter


Regnskogar får mer än 100 inches regn per år och skryta höga träd, tropiska växter, exotiska djur och hög luftfuktighet. Temperaturen varierar mellan 20 och 33,9 grader Celsius. På grund av den rika och varierande växt- och djurliv, är regnskogen ett utmärkt ämne att utforska med dina barn hemma eller i klassrummet.

djur

Hälften av världens djur lever i regnskogen, en uppskattning från rainforestanimals.net. Innan du börjar ditt konstprojekt, bläddra igenom webbplatsen och hitta djur eleverna kan dra. Ge varje barn ett djur till forskning och rita, märkning delar av djuret som hjälper honom att flytta eller jaga mer effektivt. Be varje barn att presentera sitt djur till resten av gruppen.

Gör din egen Rainforest

Två tredjedelar av världens växterna växer i regnskogen, enligt California Institute of Technology, inklusive köttätande växter som Venus flugfälla. Tilldela hälften av barnen att dra några av dessa växter från bilder eller förslag som de hittar på webbplatser eller i uppslagsverk. Den andra hälften av eleverna kan rita djur eller människor som lever i regnskogen. På en bit av stora slaktare papper, lim allting tillsammans på klassens egen regnskog.

Kamouflage

Många djur i regnskogen kamouflera sig för att smälta in i omgivningen och överleva mot naturliga fiender. För den här aktiviteten kommer varje elev behöver en bit papper, markörer eller kritor och sax. Studenterna kommer att sitta ute på lekplatsen medan de försöker att skapa ett djur som skulle smälta in i omgivningen. När de är färdiga, be eleverna att placera djuren på lekplatsen (med tejp, om det behövs) och få dem sakta backa, stoppa när de känner att det är helt blandat. Du kan sedan diskutera varför vissa djur gömma sig och som studentens djur blandas i mest.