Blommor som är dikotyledoner

Blommor som är dikotyledoner


Det finns mer att ett blomblad än att ge färgstarka skönhet och doft till trädgården de odlas i. Om man tittar närmare, och kanske dra kronbladen från sin linda, kommer du att kunna ta reda på om blomman är tvåhjärtbladig. Blomma kronblad på dikotyledoner växa i multiplar av fyra eller fem, beroende på art. Några av de mest populära blommor används i arrangemang idag är dikotyledoner.

Bleeding Heart Vine

Den blödande hjärta är en vinstock växt lätt identifieras genom sina rosa blommor cascading från vinstockar. Det kan bara växa utomhus i vissa områden i södra USA på grund av det varma vädret som krävs för anläggningen för att överleva, enligt Washington State University Whatcom länförlängning. På andra områden, växer det framgångsrikt som en inomhus krukväxt. När lämnas att växa utanför, kan det nå höjder 12 fot. Inomhus, kan anläggningen når upp till 3 fot i höjd.

Hibiskus

Hibiskus är en populär tropisk tvåhjärtbladig. Till skillnad från många andra växter, kommer du att prytt med nya blommar hela växtsäsongen eftersom blommorna bara pågå i en dag. Det finns mer än 300 arter av hibiskus träd och buskar, enligt institutet för livsmedels- och lantbruksvetenskap vid University of Florida (IFAS). Eftersom hibiskus är hemma i tropiska klimat, är det rekommenderat att plantera den i en behållare som kan tas in under kallt väder.

Gardenia

Gardenias är doftande dikotyledoner som varierar mycket i storlek beroende på sort planterats, enligt IFAS. Deras blommande säsongen varar från slutet av mars till mitten av juni. Växternas blad är mörkgröna, vilket ger en slående kontrast till de vita till rosa blommor.

ro

Rosor är en av de vanligaste sett dikotyledoner i USA. Dessa blommor växer på en mängd olika vegetabiliska lager, inklusive buskar, vinstockar och träd. När du väljer att plantera rosor, det finns sju grundläggande typer att välja mellan. Blossoms sträcker sig från miniatyr och te storlek till de stora, färgstarka knoppar av floribunda.