Vad är avdunstad rörsockersaft?

Vad är avdunstad rörsockersaft?


Avdunstad rörsockersaft finns i många av dagens hetaste hälsokostprodukter, men du kanske inte vet vad detta mysterium sötningsmedel är och hur det skiljer sig från vanligt socker. Många hävdar avdunstad rörsockersaft håller nytt löfte för dem med ett evigt sött som syftar till att äta hälsosammare, medan andra hävdar att "avdunstad rörsockersaft" är bara en marknadsföring bluff --- en utarbetad etikett smällde på vanligt socker att lura naiva konsumenter.

Historia

Användningen av sockerrör som sötningsmedel kan går tillbaka ca 10.000 år till Nya Guinea. Christopher Columbus introducerade sockerrör med hans ankomst i den nya världen. Följaktligen började Spanien odla sockerrör i Västindien och i dess olika sydamerikanska kolonier. Framsteg i modern teknik gav upphov till nya och mer intensiva förädlingsprocesser, varigenom den raffinerat vitt socker i dag. De senaste hälsotrender har dock fört ett förnyat intresse för mindre raffinerade form av sockerrör: avdunstad rörsockersaft.

Skillnader mellan Cane Juice och socker

Både socker och avdunstad rörsockersaft härrör från sockerrör; skillnaden mellan de två finns främst i förädlingsprocess som varje genomgår. Vitt socker går igenom en serie av förfining steg som tar bort färg och många näringsämnen. Avdunstad rörsockersaft, å andra sidan, behåller viktiga vitaminer, såsom riboflavin och vitamin B, såväl som aminosyror och fiber som sin raffinerade motsvarighet saknar, vilket ger mer näringsämnen per kalori förbrukas än socker.

överväganden

Avdunstad rörsockersaft är inte utan kritik. Vissa fruktar att de näringsämnen som är mycket liten i jämförelse med de potentiella negativa biverkningar. Även avdunstad rörsockersaft inte hysa mer näringsämnen än socker, är det viktigt att notera att båda är fortfarande hög i sackaros, som när de konsumeras alltför lagras i kroppen som fett eller blod triglycerider. Således kan förångas sockerrör juice vara en del av en hälsosam kost när konsumeras med måtta.

typer

Flera olika sorter av avdunstad rörsockersaftprodukter är tillgängliga. Milled Cane smak liknar en ljus melass och kommer i fina guldpartiklar. Demerara har en fränare melass smak och kommer i en grövre granulerad form. Muscovado har den mest intensiva melass smak av allt och är ännu mer finmald än Milled Cane. När man beslutar vilka formulär som ska användas, anser konsistens och smak intensitet önskas.

användningar

Avdunstad rörsockersaft kan användas för en mängd olika tillämpningar. Förutom att ersätta avdunstat rörssaft för socker i bakverk, kan du också blanda det i gröt eller gröt i stället för honung. Avdunstad rörsockersaft kan användas för att söta vanlig yoghurt eller smoothies. Det kan också tillsättas till drycker, såsom iste, kaffe och saft.