Olika Katana Styles

Olika Katana Styles


Många former, eller stilar, kampsporter använda en katana som fokus för sin utbildning eller som en del av fortbildning. Den katana kallas av olika namn, beroende på kampsporter stil. En traditionell katana är en japansk svärd med en single-edged, smal blad som uppvisar en måttlig kurva. Bladlängden är större än 60cm eller 23,6 inches. Den har en cirkulär eller kvadratisk handskydd och ett grepp tillräckligt lång för att rymma båda händerna. Det bärs vid midjan i ett skärp eller obi, med den skarpa kanten uppåt.

kendo

Kendo översätter som vägen för svärdet. Studenter i Kendo fokusera på finslipa sina stridande strategier. Kendo är en extremt populär sport vars tekniker är sparring, strejker och stötar som är riktade till särskilda delar av kroppen. I Kendo är katana representeras av en shinai. Shinai är gjorda av bambu lameller hålls samman av läder eller tyg.

kenjutsu

Kenjutsu betyder konsten att svärdet. Studenter i Kenjutsu studera kata, koreograferade mönster av defensiva och offensiva rörelser som uttrycker de dolda metoder och attribut för attack och försvar. Kenjutsu använder sig av den shinai och bokken, som är gjord av trä, som katana.

iaijutsu

Konsten att Iaijutsu fokuserar på att döda motståndaren på oavgjort. Här kata, som kallas Seitei-gata iaido, blir en vacker, nästan meditativ uppsättning rörelser som är extremt formaliserade och avsiktliga. Till skillnad från Iaido är Iaijutsu direkt och kraftfull. Ett annat namn för det är Battojutsu Iaijutsu.

iaido

Iaido betyder vägen för svärdet. Denna typ av kampsport växte från Iaijutsu. Iaido är konsten att släta, kontrollerad rörelse att dra vapnet, skärning motståndaren, rengöring bladet och ersätta den i skidan. I en Iaido kata börjar svärdet och slutar i skidan. Katorna fokuserar på att bekämpa tekniker och utövas mot imaginära motståndare. Iaido övningsvapen innefattar bokken, ovässad katana och Iaito, som är en replik av en katana.

Shinkendo

Shinkendo studenter läser fem aspekter av swordsmanship: suburi, grunderna och svänga vapnet; battoho, stridslysten ritning och metallmantlar på vapnet; tanrengata, en uppsättning av solo kator; tachuichi, utbildning med partner; och tameshigiri, provskär praktiken. Katana används i denna typ av kampsport innefattar bokken och shinai, liksom praktiska katana i tameshigiri.