Cockatiel Parning Process

Cockatiel Parning Process


Cockatiels är små papegojor hemma i Australien och är den minsta mängd kakadua. Näst undulat i fråga om popularitet för husdjur, de gör idealiska fåglar för amatör uppfödare. I det vilda är det vanligt att se nymfer i par eller små grupper. I fångenskap som har ett par nymfer kommer oundvikligen att leda till parning. Att veta när man ska förvänta kycklingar, eller för att förhindra parning, det finns ett antal beteendemässiga egenskaper som kan observeras.

Tid

I naturen, kommer cockatiels häckar mellan vår och tidig höst eftersom detta är när temperaturen är tillräckligt varmt för att möjliggöra säker ruvning och mer dagsljus timmar att parera rovdjur. I fångenskap där temperaturen är konstant och det finns inga hot, kan cockatiels föda året runt, även om detta inte rekommenderas, därför fåglar i fångenskap tenderar att inte göra stora föräldrar.

Vingar

Manliga cockatiels kommer att försöka locka en partner genom att sprida sina vingar något och blåsa ut bröstet. Vingarna kommer inte att vara helt spridning, precis tillräckligt för att få det att se ut som en hjärtform bakifrån. Detta brukar åtföljas av en plan vapen på toppen av manlig huvud.

Sång

En annan metod män använder för att locka kompisar är en högljudd vingarna. Låten kommer att gällt och högt som man visar upp sina talanger till honan.

Flygande

Under sång fasen av uppvaktning hanen kommer också att vara mer aktiva när det gäller att flyga. I fångenskap kommer detta att innebära flyga från den ena sidan av buren till den andra och tillbaka igen medan ständigt vingarna.

Hoppning

Samtidigt bedriva alla aspekter som nämns ovan, kommer hanen cockatiel ofta hoppar runt på sin abborre också. Detta tolkas som en slags dans, men är bara ett annat sätt att visa upp.

Kvinna

För att signalera sin beredskap att para sig, kommer den kvinnliga sänka sig på en abborre och höja svansen.

Läggning och Kläckning

Efter parning, kommer honan lägger ett ägg vanligtvis inom ungefär en vecka. Under denna period parning kommer att fortsätta. En standard sats av ägg för en cockatiel är mellan fem och sex ägg. Efter cirka 20 dagar äggen kommer att börja lucka.