Diy båt rack för en lastbil

Diy båt rack för en lastbil


Du kan bygga en standard båt räcket för din pickup, som rymmer en rad båt, kanot eller kajak. Även om du kan köpa en båt rack på någon större kedja järnaffär, bygga din egen kräver några stålrör och en del svetsutrustning. En båt rack kommer att säkra din båt för att hålla den från att studsa runt i sängen av pickup.

Instruktioner

1 Mät från toppen av lastbilshytten väggarna till toppen av lastbilshytten. Ta denna mätning och lägga sju inches till det. Mät att totalt på en 2-tums stålrör, och skär fyra bitar med måtten nämnda totala från längden på 2-tums rör.

2 Mät din lastbilshytten bredd. Placera måttbandet vid centrum av toppen av en av lastbilshytten väggar och köra det till mitten av toppen av den andra. Lägg fyra inches till detta nummer. Mäta det totala antalet på stålröret, och skär två bitar som mäter nämnda totala från rörlängd med sågen.

3 Placera två av de kapade rören från steg 1 parallellt med varandra, vilket ger en avståndet mellan dem är lika med lastbilshytten bredd.

4 Placera en av de skurna rören från steg 2 över de två rören från steg 3. Det bör vara 5 inches från toppen av rören och vinkelrätt mot dessa. Använd en fyrkant och en nivå för att bekräfta att det är vinkelrätt. Klibbighet svetsa röret i båda ändarna. Skapa en fullständig vulst runt hinnan av de två rör med påfyllnings bar. Upprepa hela proceduren för de andra två skurna rör från steg 1. Dessa kommer att vara de två stöden för racket.

5 Skär två 3-tums-by-3-tums 1/4-tums plattor från stålplåt plätering med sågen. Borra 1/8-tums hål på ytterkanterna på metallplattorna.

6 Weld plattorna från steg 5 till botten av de ställstöden.

7 Sätt stället på lastbilens flak väggar och markera sängen väggar genom hålen du borrade i plattorna. Sätta kuggstången åt sidan. Borra igenom de märken du gjort på sängen väggar. Installera racket med 1/8-tums stålskruvar.

8 Mät avståndet mellan rack två stöd. Lägg fyra inches till det numret. Mät det totala antalet på ett stålrör, och skär den längd med sågen.

9 Rikta röret du skär i steg 8 med rackstöden, märkning hål på varje ände av stöden så att du kan montera röret till stöd med skruvar. Borra 1/4-tums hål genom varumärkena du gjort. Montera röret till de ställstöden genom att sätta in en 5-1 / 4-tums bult genom hålen och säkra den på plats med en bricka och en mutter på båda ändar. Detta rör stöder rack och låter dig ta bort den från lastbilen lätt.