Hur man berättar skillnaden mellan en ursprunglig och en litografi

Hur man berättar skillnaden mellan en ursprunglig och en litografi


Med hjälp av en litografi, kan en skrivare göra många ursprungliga utskrifter av en bild. En konstnär ritar en bild på en metallplatta eller sten med hjälp av en penna, krita eller färg. Denna bild dras på papper av hög kvalitet av en mästare skrivare eller av konstnären själv. Ju mer involverade konstnären var i skapandet av tryck, desto dyrare trycket vara. Offset kopior skapas inte av konstnären och inte har sin stämpel för godkännande.

Instruktioner

1 Rådgör med en konstnär som har använt eller använder för närvarande litografier. Ta reda på hur modern litografier görs. Titta på exempel på original och reproduktioner via din vän. Ju fler gånger du jämföra original till litografier, desto lättare blir det för dig att identifiera vilken som är vilken.

2 Kontrollera bilden för en signatur. Varje litografi kommer att ha en unik penna signatur på sin nedre högra hörnet, medan ett original konstverk kommer att ha en signatur i färg eller annat material. Denna penna innebär vanligtvis att det tryck producerades och godkänts av konstnären. Ibland konstnären kommer också att lägga sin sigill på teckningen.

3 Titta på utgåva och serienumren. Du hittar dessa siffror under signaturen och de kommer att se ut en bråkdel. Den översta numret berättar tryck plats i skapelsen. Botten numret berättar hur många utskrifter skapades. Du kan sedan kontakta konstnären eller en återförsäljare och fråga om den särskilda art som du har.

4 Inspektera litografi under ett förstoringsglas. Original- konstverk kommer att ha höjt färgfläckar. Godkända litografier kommer att ha fast och rika färger. Dessutom kommer deras bläck vara släta. Offset litografi utskrifter kommer att göras av många otydliga och små prickar.

5 Tänk papper. Ursprungliga litografier kommer att tryckas på tungvikt, syrafritt papper som kan ha varit handgjorda. De kommer att visa några fälgar av bläck, metallplåt markeringar eller upphöjda bläck ytor. Original litografi utskrifter kommer med ett äkthetsintyg som förklarar utskrifts historia.