Om Honing Machines

Om Honing Machines


Särskilt i fordonstillämpningar, är nödvändigt rundslipning och slipning för att utforma och upprätthålla motordelar. Till exempel för att cylinder fat en motor behöver jämnas till precis rätt form så kolv- och kolvringarna inte skapar friktion mot cylinderväggarna. För stor produktion, hening maskiner utföra denna tjänst på de tillverkade delar. Maskinerna finns i olika kapaciteter och typer.

Hur Hening Machines Work

Bryn maskiner tar begreppet hone slipning och automatisera det. Medan normalt en tekniker skulle bifoga en bryn verktyget till slutet av en snurrande borr och sätt in det i den behandlade delen, bryn maskinen utför denna funktion i stor skala med datorstyrd utrustning. Resultatet är en exakt inre ytan till en cirkulär hålighet. Systemet drivs antingen med pneumatiska eller hydrauliska kraftkällor.

typer

Vertikala bryn maskiner tillåter slipning för att bilda antingen en ovan ned eller nedifrån och upp vinkel. Detta fungerar bra för delar som har en enkelriktad kavitet, såsom motorcylindrar. Horisontella bryn maskiner, som namnet antyder, arbeta från sidorna med justerbara vinklar som gör att maskinen kan arbeta på ett övergripande sätt. Mer specialiserade enheter kan arbeta med andra, mindre vanliga vinklar och applikationer.

Maskinhantering

Moderna maskiner drivs av datorer och elektroniska mätare utanför maskinen. Dessa styrenheter köra med datorer och förutbestämda toleransgränser. Användaren slag i de önskade specifikationerna och maskinen arbetar i enlighet därmed. När maskinen uppnår de önskade toleranserna eller mätningar, då brynprocessen stannar så den behandlade delen kan tas bort.

Cooling Systems

Slipning innebär friktion, vilket kan skapa betydande värme vid höga hastigheter eller över tid. Kylsystem integreras i bryning maskiner för att undvika värmeuppbyggnad som kan skada maskindelar. Moderna maskiner har kylmedel pumpas in i slipverktyg att cirkulera värmeuppbyggnad bort medan produktionen sker.

Underhåll

Eftersom bryn maskiner innebär slipning, en hel del damm, rester och metall skräp blir sparkade upp. Denna överblivet material kan komma hela maskinen och arbetsområdet. Kallad "spån" bryn maskiner behöver rengöras av avfallsmaterialet regelbundet. Bryn maskiner kommer också med luftfilter som måste bytas regelbundet för att befria spånuppbyggnad nära lufthålen. Den honing olja som hjälper smörja maskindelar och smörjpunkter i maskinens utväxling behöver rengöras och åter lubed också.