Billiga tår droppe trailer idéer

Billiga tår droppe trailer idéer


Droppformade vagnar är så kallade på grund av sin profil, som i allmänhet är stor i fronten och avsmalnar mot den bakre. Dropp trailers är inte lika utrymmeseffektiva som trailers, men deras låga vikt och aerodynamiska profilen minskar motståndet och gör en mer bränslesnål paket. Mönster kan vara allt från enkla till extrem, från en eftermiddag projekt till ett år långa odyssé i retro-cool.

Skapa en unibody

En av dropp inneboende styrka är den låga vikten. Ett sätt att hålla vikten och kostnaderna till ett minimum är att bygga din släpvagn som unibody eller monocoque, vilket innebär att kroppen är ramen. Komponera hela strukturen med 25 mm (1 tum) vinkel stål, med början med sidorna. Anslut räta börjar vid golvet med hjälp av tvärbalkar tillverkade av 25 mm (1 tum) box stål placerade ca två fot isär och triangulera utrymmen i golvet för styrka. Weld ett stag i från bladfjädern stöder åt sidorna för att hålla strukturen styv över gupp. Du kan använda aluminium skal till din trailer, men plåt är billigare om du inte har något emot att lägga till några pounds och måla kroppen.

Bygg en skikt woodie

Många av de första dropp trailers var gjorda av trä, men inte helt. Trä vagnar faktiskt bygger på metall ramar på samma sätt flak är; en helt trä släpvagn skulle inte vara hållbar. För att bygga en träig, börjar du med sidorna och sträcker sig ner dem förbi stålgolv på släpvagnen. Medan traditionella woodies använder lövträ stöd och en lätt trä hud, kan du göra samma sak med tryckimpregnerat furu och plywood om du är villig att slå på ett par hundra extra pounds.

Bygga ett kit

Om du inte har den tekniska bakgrunden för att bygga en släpvagn från början, kan ett kit trailer spara pengar över en färdig trailer. Kit trailers finns i flera varianter; med eller utan släpvagn bas, bult tillsammans och svets tillsammans, med eller utan inre apparater och tillbehör. En grundsats innehåller de komponenter som är nödvändiga för att konvertera en vanlig flak i en tom dropp skal, och dessa kommer att vara det billigaste alternativet. Dessa paket lämnar det till dig att fylla insidan med de tillbehör som du önskar, men att bygga på en befintlig skalet är fortfarande mycket enklare än att tillverka en hel enhet från scratch.

Håll det låg

En låg släpvagn är en effektiv trailer. Börja med en droppe axel för att få chassit så nära marken som möjligt. Denna relativt billig modifikation kan minska bränslekostnaderna med en märkbar marginal, särskilt om din släpvagn är på den höga sidan till att börja med.