Hur utforma ett vattenfall

Hur utforma ett vattenfall


Det finns tre segment att uppmärksamma när man utformar ett vattenfall: hösten struktur vattenfallet själva reservoaren vattnet kommer att gå in och det omgivande landskapet. Ta din tid, välja rätt material och plats, penna ut själva vattenfallet design och du kommer att vara nöjd med resultatet.

Instruktioner

Design

1 Bestäm hur du vill ett vattenfall att vara en samlingspunkt där du befinner dig. Gör tester och teckningar på bilderna för att se hur vattenfallet i allmänhet kommer att se ut på olika platser. Bestäm nödvändig höjd vattenfallet ska vara och om det finns någon naturlig mark form som kan tas tillvara i konstruktionen. Planera för en artificiell lutning eller konstruktion om ingen naturlig lutning är tillgänglig.

2 plan för vattenfall pool och hur det kommer att fånga deponering av vatten från vattenfallet. Bygg i planen vad som kommer att behövas för en bas stiftelse liner, flödet och pool form, och de omgivande fälgmaterial.

3 Tänk på prefabricerade betongformar för små vattenfall projekt. Granska kataloger finns på de flesta större järnaffärer och landskaps leverantörer. Beräkna om en prefabricerad tillvägagångssätt skulle vara billigare än en hemmagjord jobb för att uppnå samma effekt.

4 Avsluta vattenfall planen och lägg i det omgivande landskapet. Tänk på mängden vatten som kommer att plaska till omgivningen och hur det kommer att påverka mark fukt och vegetation planteras i närheten. Överväga vilken typ av barriärmaterial som kommer att användas och hur det kommer att passa in i den övergripande strategi och funktion.

5 Ta hänsyn till vilka kemikalier om någon kommer att behövas för att hålla vattnet klart och fritt från mygg och andra insekter. Plan för filtrering måste undvika skador på vattenfall pump med rester, alger och avfall frågan över tiden.