Hur man diagnostisera en kamkedjan

Hur man diagnostisera en kamkedjan


En bil motorns ventiler öppnar och stänger, vid rätt tidpunkt, för att låta bränsle i och avgaser ut. Dessa ventiler manövreras av en kamaxel som drivs av en transmissionskedja eller ett band som är ansluten till vevaxeln. Om kedjan eller remmen misslyckas, kommer bilen inte att köra. Med äldre motorkonstruktioner, timing kedjor ofta misslyckats, men de flesta fordon nu införliva kamaxelremmar, som har en lägre felfrekvens. Trots många motorer, såsom stora V8-motorer som används i pickuper, fortfarande förlita sig på starkare, kedjor timing. Det är möjligt att diagnostisera en transmissionskedja problem.

Instruktioner

1 Lyft fordonet & # 039; s huva och ta bort luftrenaren vid behov, för att få tillgång till distributören. I nästan varje fall för nyare fordon, är fördelarlocket ligger nära baksidan av motorn, i närheten av transmissionen. Bilar utrustade med tändspole förpackningar i stället för distributörer behandlas i steg 6 och 7.

2 Ta bort fördelarlocket genom att ta bort locket fästskruvar med en skruvmejsel. Objektet är att visuellt inspektera insidan av fördelaren och titta för rörelse som motorn roteras manuellt av en assistent. Om någon tändkablarna måste tas bort, märka dem med maskeringstejp så att de kan återföras till rätt plats efter att projektet är avslutat. Om det finns matningstrådar spänning som kommer från motorkabelstammen som är anslutna till locket, ta bort dem, liksom.

3 Jack upp fronten på bilen och installera pallbockar under den nedre styrarmar. Sänk bilen och vara säker på att bilen är stabil och säker.

4 Använd en paus-over bar (2 eller 3 fot brytjärnet med en halv tum socket bifogas), och montera den på den stora skruven som fäster den främre harmoniska Balancer till vevaxeln. Balanser är belägen vid den nedre framsidan av motorn och håller driv remskivan.

5 manuellt snurra motorn. Låt en medhjälpare dra ner på baren och titta på distributör rotor för rörelse. Har honom driva upp på baren och titta för rörelse. Om kamkedjan fungerar komponenterna inuti distributör, såsom rotorn, bör svara direkt. Byt ut kamkedjan om fördelarkomponenterna lag eller misslyckas med att röra sig alls när motorn roterar.

6 Använd en 3/8-tums hylsa välja att ta bort ventilkåpan bultar, lyft sedan locket med en skruvmejsel om motorn inte har en distributör. Vissa bilar använder coil förpackningar i stället för distributörer, och det enda sättet att undersöka kamkedjan utan att demontera framför motorn är att ta bort ventilkåpan och inspektera ventilrörelse. Fortsätt med försiktighet vid användning av denna metod.

7 Leta reda på en öppen ventil. Titta på den inre sidan av ventil vipparm, även kallad en rocker pivot, och se till att det är upp, och inte nivå jämfört med andra vipparmar. Vipparmar är direkt kopplade till ventilerna och öppna och stänga dem. Vipparmen och ventilen upp-och-ner rörelse styrs av transmissionskedjan.

8 Snurra motorn och titta på denna ventil. Denna öppna ventilen drivs direkt av kamaxeln och måste omedelbart svara på vevaxeln rörelse. Låt en medhjälpare flytta vevaxeln med bar, arbetar den fram och tillbaka. Om ventilen inte rör sig omedelbart i direkt svar på rörelsen av inbrott under bar, är kamkedjan defekt.