Acidophilus Biverkningar

Acidophilus Biverkningar


Lactobacillus acidophilus är en naturligt förekommande bakterier som finns i kroppen. Lactobacillus bakterier finns främst i tarmen och i slidan. Den agerar för att bibehålla den sura miljön i kroppen genom att förhindra tillväxt av andra, skadliga bakterier. Lactobacillus acidophilus används för att förebygga och behandla jäst infektioner, som kan förekomma i munnen och vagina, och för att förhindra urinvägsinfektioner. Lactobacillus acidophilus producerar också vitamin K, bra för korrekt blodkoagulering och att läka skärsår och blåmärken, och finns i grönt, bladgrönsaker.

Acidophilus Biverkningar

Vad är Lactobacillus acidophilus?

Det är en bakterie som finns naturligt i kroppen som bekämpar jäst infektioner, urinvägsinfektioner och bibehåller normalkonsistens av bakterierna i magen, vagina och tarmarna. Vissa sorter av Lactobacillus acidophilus som finns på marknaden har visat sig vara förorenade med giftiga metaller och andra droger. Vissa antibiotika kan störa den naturliga balansen av bakterier i mag-tarmkanalen och kan orsaka diarré. Intaget av Lactobacillus acidophilus kan hjälpa till att återställa den naturliga bakteriebalansen i magen och tarmen.

Acidophilus och IBS

Vissa människor har en känslighet för vissa livsmedel som vete, majs, socker eller mjölk, som kan bidra till utvecklingen av colon irritabile (IBS). En kost rik på kolhydrater kan vara orsaken till problemet, men choklad kan också vara en bidragande orsak. När ett sådant problem existerar, det orsakar ohälsosamma mikroorganismer att utvecklas i tarmkanalen och ta kontroll från de positiva sådana. IBS kan hjälpas genom att införa mer av de bakterier som är till hjälp för matsmältningssystemet i form av acidophilus, antingen genom kosttillskott eller yoghurt.

Acidophilus och jäst infektioner

Som tidigare nämnts, är acidophilus en stor stridande mot svampinfektioner. Bakterierna som växer i slidan kallas Candida. Kvinnor som konsumerade åtta uns av Lactobacillus acidophilus såg dagligen en tredjedel minskning av incidensen av vaginala svampinfektioner. Yoghurt douches tas dagligen under en period på några dagar till några veckor konstaterades också att ge lindring från vaginit.

Laktosintolerans och acidophilus

Vissa människor lider av laktosintolerans - oförmågan att smälta mjölksocker som finns i mejeriprodukter. Symtom på laktosintolerans inkluderar magbesvär som gas, magen kramper, matsmältningsbesvär och diarré. Tillsatsen av Lactobacillus acidophilus har förmågan att förbättra laktos adsorption genom tillsats av enzymet för att ändra laktos till mjölksyra. Acidophilus mjölkprodukter är utformade av detta skäl.

Acidophilus Biverkningar

Eftersom acidophilus är en naturligt förekommande bakterier i kroppen, det finns egentligen inga biverkningar att tala om. Sätta acidophilus kan orsaka en initial bieffekt i form av en ökning av gasbildning (passage av gas). Gasformiga biverkningar kan vara möjligt med införandet av nyttiga bakterier från andra källor. De gasformiga biverkningar är resultatet av metan och väte som bildas i mag-tarmkanalen, men dessa gaser är nödvändiga för de goda bakterier att växa eftersom det absorberar gasen. När en balans uppnås mellan de goda och dåliga bakterier, går problemet med gasbildning vanligen bort.