Hemlagad damm covers

Hemlagad damm covers


Du kan winterise din damm genom att skapa en kupol över toppen av det som kommer att skydda din fisk från extrema temperaturer och bidra till att minska isbildning. Kupolen damm omslaget skapar ett växthus över damm som gör att fiskar och växter att överleva i de kallare månaderna. Denna kupol locket är lätt att skapa och du kan ta isär och återanvända den om och om igen. Innan det här projektet, installera en luftningssats och avisnings eller en luftpump om din fisk vistas utanför för vintern.

Instruktioner

1 Bestäm hur många valv din damm behöver. Du behöver en båge för varje 3 feet. Gör insatser för bågar genom att skära ¾-tums galvaniserad ledningen i 5-fötter sektioner med en röravskärare eller bågfil. Gör två insatserna för varje båge behövs.

2 Placera stakes var 3 fot runt ena sidan av dammen. Vinkel din insats något mot mitten av dammen. Hammer insatserna 2 fot i marken med en hammare. Gå till den andra sidan av dammen och hamra insatserna i marken på samma sätt. Göra insatserna parallellt med varandra över dammen. Markera insatsen på båda sidor av damm som är halvvägs längden av damm med en markör.

3 Beräkna höjden av bågarna genom att multiplicera dammens bredd av 0,6 eftersom höjden av bågarna måste vara åtminstone 60 procent av bredden. Gör mittbågen genom att skära en bit av en ¼- tum PVC elektrisk ledning till bågen höjd. Sätt manliga och kvinnliga ändarna av ledningen tillsammans för att göra bågar längre om det behövs. Göra resten av bågarna du behöver genom att göra bågarna progressivt kortare än den första bågen.

4 Skapa valv över dammen som avvika nedåt från centrum bågen för att göra en kupol. Glida den ena änden av den längsta båge över en av insatserna som är i mittpunkten av dammen. Skjut den andra änden av den båge över den parallella insatsen på den andra sidan av dammen. Form resterande valv i samma sätt med nästa båge kortare än den förra.

5 Kör en 4-fot lång bit av armeringsjärn vid varje ände av dammen. Hammare armering i marken en till två fot med en klubba. Skapa en ryggrad för kupolen genom att fästa en ¾ tums PVC elektrisk ledning till toppen på varje båge. Köra ledningen över den högsta punkten av bågarna lång sätt så ledningen berör de övre delarna av varje båge. Fäst ledningen till bågarna med buntband och Anka band. Använda en stege för att nå toppen av bågarna vid behov. Glida varje ände av ledningen under de bitar av armeringsjärn vid varje ände av dammen.

6 Täck kupolen med 6mm plast eller en kraftig tarp så att alla sidor är täckta och det finns extra lakan på marken. Sätta stenar, betongblock, eller sandsäckar ovanpå arkmaterialet eller presenning runt dammen för att förankra den ner. Se till att du har gott om vikt ovanpå den extra folien så att den inte blåser bort i vinden.