Hur man reparerar ett kassettband adapter

Hur man reparerar ett kassettband adapter


En kassettband adapter är en enkel anordning som används för att ansluta extra enheter till äldre stereosystem i bilen. Med den lilla jack i ena änden av kassettband adapter kan du infoga den i din CD-spelare eller MP3-spelare och lyssna på musik via din stereohögtalare utan att använda en gammal kassettband. Medan praktiskt, dessa enheter ibland inte fungerar enkelt, särskilt om de inte är väl underhållna. De största problemen har oftast att göra med automatisk back vända och förvrängt ljud.

Instruktioner

1 Blås luften inuti kassettspelare med en burk med tryckluft. Placera munstycket från burken i ett hörn och blåsa skräp ur det andra hörnet av däcket. Även en liten bit av smuts eller ludd kan orsaka kassettspelare att fungera.

2 Använd en kassett huvudet för att rengöra huvudena placerade inuti däcket. Ett huvud renare kit levereras med en kassett och rengöringslösning. Häll en tesked av lösningen i den medföljande kassetten och spela upp den i bilstereon. Kör bandet genom flera times.the kassettband adaptern fungerar med hjälp av den faktiska kassettdäcket på stereon. Därför, om det är smutsigt, adaptern kommer inte att fungera korrekt.

3 Placera kassettadaptern i kassettfacket och låta det spela några gånger. Detta kommer vanligtvis själv rengöra bandet. Men om det inte fungerar, gnida en Q-tip med en liten mängd rengöringsmedel på huvudet av adaptern och längs filmen i bandet. Du kan behöva upprepa detta några gånger tills bandet är inte längre Piper och fungerar.

4 Använd en liten skruvmejsel och lossa spänningen på skruvarna är anslutna till kassetten. När några trycket tas bort från kassetten hjulen, huvudet, och till och med tejpen, bör fungera bättre. Inte lossa skruvarna för mycket, eller tejp eller plasthöljet kommer att falla bort kassetten. Kom ihåg att alla typer av variation med fallet har en inverkan på hur kortet fungerar. Om adaptern fortfarande inte fungerar, överväga att köpa en ny enhet.