Hur man sköter om en Rose of Sharon växt

Hur man sköter om en Rose of Sharon växt


Rose of Sharon är en tålig, lätt att odla buske som överlever i en myriad av förhållanden, även försummelse. Rose of Sharon är i hibiskus familjen och är en av de få buskar att blomma i slutet av sommaren och in på hösten. Om den lämnas unpruned, kan denna buske växa till 10 fot lång och bred. Rose of Sharon är härdig från USDA zonerna 5 till 9. blommor Rose of Sharon blommar i olika nyanser av vitt, rosa, lila och rött och kommer att locka fåglar och fjärilar till trädgården.

Instruktioner

1 Plantera din Rose of Sharon i full sol. Även denna buske kommer att växa i delvis till full skugga, producerar fler blommor i full sol. Rose of Sharon kommer att anpassa sig till en myriad av mark, men den föredrar en organisk, väldränerad jord. Före plantering, ändra din jord med kompost, speciellt om det är tung lera eller alltför sandig.

2 Vatten din Rose of Sharon anläggningen när topp 3 inches av marken är torr. Denna buske tolererar någon torka men torka kan hämma blomma produktion. Kompostmaterial din Rose of Sharon väl, särskilt under det första året, för att skydda växtens mognads rotsystem.

3 Gödsla din mogna Rose of Sharon en gång om året med en generell gödsel på våren när ny tillväxt framträder. Inte mycket foder. För mycket kväve kommer att resultera i kraftig blad tillväxt, men minskade blomma produktion.

4 Rensa din Rose of Sharon i slutet av vintern efter blomningarna har bleknat från trädet och innan ny tillväxt visas. Blommor produceras på ny tillväxt. Rose of Sharon kan beskäras för att ha endast en stam. Beskärning Rose of Sharon kommer att resultera i några blommor, men de enskilda blommorna blir större.

5 Kontrollera svampinfektioner, särskilt under regnperioden och om din Rose of Sharon växer i halvskugga. Bladlöss kan mata ut din Rose of Sharon buske, lämna klibbiga rester som kallas honungsdagg bakom. Denna honungsdagg kommer att locka en svamp som kallas sotiga mögel. Inspektera buske för cankers och kvist skogsskador som orsakas av svampinfektioner. Om en svampinfektion är närvarande, behandla med en fungicid.