Vad som orsakar en oregelbunden hjärtrytm?

Vad som orsakar en oregelbunden hjärtrytm?


En oregelbunden hjärtrytm, eller hjärtklappning, kan orsaka en hel del oro som du kan känna märk slå inte bara i bröstet, men i halsen och halsen också. En normal hjärtrytm är 60-100 slag per minut, men när du upplever en oregelbunden hjärtrytm, kan det kännas som om det är racing och även hoppa över beats. Hjärtklappning är normalt inget att oroa om du upplever en onormal hjärtrytm kallas arytmi.

Stress och ångest

När du lider av en hel del stress eller ångest, kan kroppen reagera genom att orsaka ditt hjärta att känna som om det slår oregelbundet. Du kan känna mer medveten om ditt hjärta slår snabbare, eller till och med hoppa över ett beat. Ibland, som du känner ditt hjärta att slå av rytm, kan det leda till att du oroa dig, vilket gör ditt hjärta slå ännu snabbare och hårdare. Du kan även börja hyperventilera, ett annat problem som kan göra ditt hjärta slå snabbare.

Mediciner och kosttillskott

Vissa läkemedel kan orsaka en oregelbunden hjärtrytm. Detta är sant för vissa läkemedel som används för att behandla högt blodtryck, astma, hjärt- och sköldkörtelproblem. Diskutera dem med en läkare. Många kost och örtmediciner kan också leda till oregelbunden stryk, särskilt i kombination med vissa läkemedel.

Koffein och alkohol

Dricka koffeinhaltiga drycker eller alkoholhaltiga drycker kan orsaka ditt hjärta att slå snabbare. Dessa kan också vara närvarande i vissa livsmedel; du måste begränsa dem. Det är inte ovanligt för någon att lägga märke till en minskning av hjärtklappning när de minskar sin alkohol och koffein konsumtion.

Anemi, hypertyreos, diabetes eller högt blodtryck

Vissa medicinska tillstånd kan orsaka hjärtklappning och arytmier, som måste uteslutas av en läkare. Om du har andra symptom, kan tester avgöra vad som orsakar dem.

Dålig blodtillförsel till hjärtat

När ditt hjärta inte får tillräckligt med blod, vävnad, inklusive muskel som pumpar blodet och celler som utför elektriska impulser, inte kommer att kunna fungera på rätt sätt. Många förhållanden kan orsaka otillräcklig blodtillförsel. Några av dessa inkluderar kranskärlssjukdom (CAD), kardiomyopati (sjukdom i hjärtmuskeln), hjärtklaff sjukdom, hjärtsvikt och possiby, infektioner.

Rökning

Som en rökare andas nikotin börjar nikotinet att tygla blodkärl. När fartygen krymper, har ditt hjärta att arbeta hårdare för att pumpa blod genom kroppen. Pulsen går upp för att kompensera för det extra arbete det har att göra när man pumpar blodet.