Hur man använder en iMac

Hur man använder en iMac


Med hjälp av en ny iMac för första gången kan vara spännande, men också förvirrande om du inte är vana vid Mac OS X operativsystem. Att lära sig att navigera runt datorn för att hitta de program eller dokument som du behöver är ofta den största utmaningen för första gången med hjälp av någon Mac. Detta görs med hjälp av Finder. Det hjälper dig hitta de mappar och undermappar där dina program och filer kan hittas. De flesta av programmen på iMac har namn och ikoner som är självförklarande, såsom "Mail", "iCal" (en kalender) och "Adressbok". Att surfa på Internet, använder "Safari". Använd "Preview" för att titta på bilder eller PDF-dokument. Att skriva ett brev, kan du använda "Textredigeraren".

Instruktioner

Hitta och använda Finder

1 Slå på iMac genom att trycka på strömbrytaren. Efter några sekunder skrivbordet visas. Flytta musen till botten av skrivbordet för att se Dock, där mest ofta använda program kan hittas. Håll musen över varje ikon för att se sitt namn.

2 Klicka på "Finder" ikonen. Ett nytt fönster öppnas. Den vänstra kolumnen innehåller Macintosh hårddisk och genvägar till specifika platser på hårddisken, till exempel "Dokument" mappen och din användarprofilmapp.

3 Ändra utseendet på Finder genom att klicka på någon av "Visa" ikoner högst upp i fönstret eller genom att klicka på menyn "Visa".

4 Klicka på "Macintosh HD" inträde på toppen av den vänstra kolumnen. Klicka på mappen "Program" för att hitta de flesta, om inte alla, av de program på datorn. Många av dessa visas även i Dock. Lägg till nya ikoner till bryggan genom att dra dem till Dock från Finder med musen.

5 Klicka något program för att markera det och markera det. Dubbelklicka på något program för att öppna den.

6 Klicka på ditt användarnamn på den vänstra kolumnen i Finder-fönstret. Den har ett hus ikonen bredvid den. "Program" mappen under ditt användarnamn är för applikationer endast tillgängliga för dig. I de flesta fall kommer detta att vara tom. Mappen "Dokument" är där du ska lagra de flesta av dina dokument. "Downloads" mapp är där dina nya nedladdade filer sparas. Andra mappar inkluderar "Filmer", "Music" och "Bilder" för de specifika filtyper.

Använda musen

1 Använd en mus med två knappar på samma sätt som du skulle använda en Windows-baserad dator musen.

2 Använd den vänstra knappen för att välja och aktivera program och dra dokument, till exempel.

3 Använd den högra knappen för att se ytterligare information om en fil eller att se särskilda åtgärder tillgängliga.

4 Använd en enda musknapp som du skulle musknappen kvar på en mus med två knappar. Högerklicka, tryck på "Command" -tangenten på tangentbordet samtidigt som du klickar med musen.

Använda program

1 De flesta applikationer presenteras på ett sätt som mycket liknar Windows-baserade datorer.

2 Klicka på menyn "File" för att välja "Öppna" eller "Spara".

3 Stäng ett programfönster genom att klicka på den röda "X" -ikonen längst upp till vänster i fönstret. Minimera den genom att klicka på "-" -ikonen. Maximera fönstret genom att klicka på ikonen "+".

4 Klicka på menyn "Hjälp" när som helst när du använder ett program, som ligger högst upp på skärmen. För att få hjälp med frågor som rör iMac själv, klicka på "Finder" ikonen i Dock, eller klicka på ett tomt utrymme på skrivbordet för att aktivera Finder, klicka på menyn "Hjälp" längst upp på skärmen.