Hur man gör flätade armband av läder sladdar

Hur man gör flätade armband av läder sladdar


Om du vill ha en flätad läderarmband, kan du skräddarsyr en själv ur läder sladdar. Smycken hårdvara, som metall gavlar och en karbinhake, kan tillsättas för att göra armbandet ser mer professionell. Du behöver bara några enkla leveranser och verktyg som du kan få på din lokala hobby eller hantverk leverans butik. Använd denna enkla teknik för att göra flätat läder sladd armband i de färger som du gillar för dina vänner och för dig själv.

Instruktioner

1 Klipp tre stycken 2 mm (5/64 tum) bred läderrem till ca 30 cm (12 tum) i längd. Sladden blir kortare när du fläta det, och den färdiga pjäs måste vara ca 17,5 cm (7 tum) lång tid att göra en medelstor armband.

2 Rikta in kanterna på läder sladdar och klipp dem tillsammans ca 2,5 cm (1 tum) från änden med en liten klämanordning eller ens en hår klipp. Applicera epoxi till änden av en tandpetare för ett prydligare tillämpning, och sprida epoxi runt insidan av en metall ändkåpa med en slinga vid slutet.

3 Håll själva ändarna av de klippta läder sladdar tillsammans mellan fingrarna, och vägleda dem i ändlocket tills det tar stopp. Torka bort eventuellt epoxi som pressas ut ur ändlocket med den fuktiga änden av en bomullspinne. Vänta inte mindre än 24 timmar för epoxin torka.

4 Ta bort kläm enheten (hår klipp), och fläta läder sladden ihop till en vanlig tre-strand fläta. Mät flätan som du går, och när du har en fläta som är 16,2 cm (6 1/2 tum) lång, placera klämanordningen på slutet av sladdar på denna mätning. Trimma bort eventuellt överskott bitar av sladden bortom denna punkt.

5 Flytta försiktigt håret klippa ner flätan, ca 1 cm från änden, och tillämpa epoxi till ändarna av linorna med en tandpetare. Placera den andra änden mössa med en ögla i slutet på epoxied ändarna av din läder sladdar. Vänta 24 timmar för limmet torka helt.

6 Öppna två hoppa ringar genom att böja öppna ändar från varandra - i sidled - med tång. Mata den öppna änden av de hoppa ringar genom öglorna på ändarna mössor. Fäst en av de hoppa ringar också till slutet av din Karbinlås. Stäng hoppa ringar genom att böja de öppna ändarna tillbaka tillsammans med tång tills ändarna möts igen. Din flätat läderarmband är klar.