Hur ska man beskära Ferns

Hur ska man beskära Ferns


De ormbunksblad av en ormbunke, eller den lummiga stjälkar som sträcker sig från ormbunke bål, kan växa snabbt och i nästan alla riktningar. Gamla tillväxt tenderar att berövas näringsämnen och solljus på grund av aggressiv ny tillväxt. Av denna anledning är det nödvändigt med beskärning för att bibehålla en frisk planta. Processen för beskärning ormbunkar består huvudsakligen av att avlägsna döda tillväxt och beskärning tillbaka för storlek.

Instruktioner

1 Skär gula eller bruna fronds vid någon punkt i året. Vanligtvis gula eller bruna ormbunksblad uppstå på grund nya tillväxt nyanser gammal tillväxt och får den att dö. Använd ett par sekatör och skär ormbunksblad av vid basen av anläggningen.

2 Leta efter kala delar av ormbunksblad som sträcker sig från ormbunke. Om du hittar någon, skär dem vid basen av anläggningen med saxen.

3 Trimma ormbunke att bibehålla önskad form under våren eller sommaren. Ormbunkar svarar bra på aggressiv beskärning och kommer att växa tillbaka hälsosammare och större. Fokus på att forma sidorna av ormbunke och inte toppen av ormbunken. Skär tillbaka bladen till en hanterbar längd.

4 Ta bort undervegetation och döda löv från runt stammen av anläggningen när du aggressivt beskära. Detta kommer att tillåta luft att flöda genom skaftsystemet av anläggningen.