Hur man ställer in Reptile Ljus & Värme

Hur man ställer in Reptile Ljus & Värme


Reptiler är ömtåliga djur, främst på grund av sin ectothermic natur. De kan inte producera sin egen kroppsvärme och därmed förlita sig på externa källor, som värmelampor. Vissa reptiler kräver också varierande mängder av UVB-ljus, vilket hjälper dem att producera kalcium, vilket resulterar i starkare ben och god tillväxt. Ställa in ordentlig uppvärmning för en reptil beror på vilken typ av reptil det är och hur mycket värme som krävs. Till exempel kommer en skäggig drake behöver varmare temperaturer och högre UVB grund av sin ökenliknande miljö än en kungspyton som tillbringar större delen av sin tid i djungeln skuggan. Däremot kan du enkelt ställa in ordentlig uppvärmning och belysning förutsatt att du har rätt material och vet din reptil specifika krav.

Instruktioner

1 Placera en termometer under sola plats i din reptil tank. Sola plats bör vara på en sida av höljet, medan den andra sidan bör övervägas "cool" område.

2 Skruva en värmelampa i en kupol lampa och placera den över sola området. Lägg kupolen lampan direkt på tankens lock skärm. Slå på lampan och vänta 10 minuter.

3 Kontrollera termometern. Använda en lägre watt glödlampa om temperaturen av sola området är för hög och ett högre wattal glödlampa om den är för låg. Temperaturen på sola området kommer att bero på din reptil. Avlägsna termometern när du har nått lämplig temperatur.

4 Skruva en UVB fullt spektrum bulb till en annan kupol lampa och placera den på "cool" sidan av tanken, bort från värmen glödlampan. Lämplig bedömning av lökens UVB-utgång (1,0, 5,0, 10,0, etc.) kommer att bero på reptil. Bearded drakar, till exempel, kräver 10,0 medan kinesiska vatten drakar endast kräver 5,0.

5 Placera en fluorescerande armatur med UVA glödlampa över toppen av tanken, antingen bakom eller framför de två kupol lampor. UVA-ljus hjälper reptil vision och främjar hälsosamma levnadsvanor.

6 Stick ett vidhäftande värmedyna (under tank värmare) till botten av tanken på den kalla sidan. Storleken av dynan kommer att bero på storleken på tanken. Du kommer att behöva hålla tanken lyfts så värmen kan ventilera ut om du gör det. Sätt pjäser under varje hörn av tanken att lyfta upp en bit. Du kan också placera värm på baksidan eller på sidan av tanken.

7 Stick en termometer på varje sida av tanken så att du kan ständigt hålla reda på de temperaturer och göra nödvändiga justeringar.