Förteckning över frukter i Rosaceae familjen

Förteckning över frukter i Rosaceae familjen


Rosaceae familjen består av blomväxter. Eller, som de är mer kända, blommande växter. Familjen är en stor en, som uppgår till mer än 2.000 definierbara arter. Ett brett utbud av växter, buskar och träd faller under rosaceae fana. De omfattar oxbärssläktet, hagtorn träd och rosor. Olika typer av frukt som finns i Rosaceae familjen också.

Jordgubbar och körsbär

Förteckning över frukter i Rosaceae familjen


En av de mest populära av alla frukter i Rosaceae familjen är jordgubbar. USA är den ledande tillverkaren av jordgubbar. År 2011, produktion enbart i USA nådde över 1.300.000 ton. I Storbritannien, är jordgubbar ofta äts färska, med grädde. Jordgubbssylt är också en populär matvara i Storbritannien. Cherry är en medlem av Rosaceae familj också. Cherry är inte bara en söt och saftig frukt. Det är en frisk, alltför. Körsbär innehåller både viktigt vitamin A och vitamin C.

Vin och matsmältning

Plommon är en medlem av Rosaceae familjen. Den kan ätas i sitt naturliga tillstånd, som är mjuk och söt. Det kan också ätas i torkad form. En torkad plommon är känd som ett sviskon. Både plommon och katrinplommon är kända för sin förmåga att lindra symptomen av förstoppning. Regelbundet intag av beskära juice kan hjälpa till att hålla matsmältningssystemet aktivt och hälsosamt. Då de fermenteras, kan detta särskilt frukt användas för att göra plommon vin. Det kan drack antingen torr eller söt form.

Äpplen och päron

Äpplen och päron är frukter av Rosaceae familjen. Kina är idag världens ledande tillverkare av båda dessa frukter. Päron är kända för sina kostfiber nivåer. De är också rik på kalium och vitamin B2. De är i allmänhet äts färska eller från en burk. Äpplen innehåller fytokemikalier, som skyddar frukt från svampar och virus. Forskning tyder på ett regelbundet intag av fytokemikalier kan gynna människor, också. Att äta äpplen kan bidra till att minska risken för att utveckla vissa typer av cancer, inklusive prostatacancer, tjocktarms och mage.

En art, två skinn

Inom sina många och varierade arter, omfattar Rosaceae familjen både nektariner och persikor. Den förstnämnda är känd för sin mycket smidig, äppelliknande hud. Persikor, har emellertid en distinkt fuzzy yttre skiktet. Trots sina skillnader i textur, persikor och nektariner är av samma art. I Storbritannien, gula fruktkött persikor är mest populära. I Japan däremot vitfärgad persikor är de största säljarna. Nektariner har en närings fördel över persikor: deras nivåer av både vitamin A och C är betydligt högre.