Salt & Vinegar Blandning för Killing Ivy

Salt & Vinegar Blandning för Killing Ivy


Ivy är en fjädrande marktäcke och väggklättring växt som kan vara svåra att hantera. Giftig murgröna kan vara särskilt besvärligt att avlägsna. En miljövänlig lösning av salt och vinäger kan hjälpa husägare och trädgårdsmästare avlägsna denna växt.

Vinäger och salt

Vinäger innehåller ättiksyra, som är ett vanligt använt ogräsmedel. Salt dehydratiserar växter. Kombinationen av vinäger, salt och flytande tvål gör ett kraftfullt och naturligt botemedel mot både oönskade ogräs och växtliv.

Formel

Kombinera en liter vitt eller äppelcidervinäger, 29.6ml. flytande tvål och 1 msk salt i en tom hink. Kombinationen av ättiksyran i ättika och saltet kommer att torka upp fukt och förstöra oönskade murgröna. Flytande tvål ökar effektiviteten i vinäger.

Förebyggande

Blandningen av vinäger och salt kan också sänka pH i jorden för att förhindra murgröna från att växa igen. Applicera lösningen till både murgröna vinstockar, rötterna och marken för att försäkra växten kommer att förstöras. Den vanligaste vinäger, hushåll och matlagning vinäger, har en relativt låg nivå av ättiksyra och återapplicering av lösningen kan vara nödvändigt för att hantera äldre anläggningar.

Effekter på mark

Vinäger och salt lösning kommer inte att orsaka någon långsiktig After Effects till marken. Enligt Purdue Extension ", trots att ättika är en syra, bryts ner snabbt i jorden och därför är det inte troligt att samla tillräckligt för att påverka markens pH för mer än ett par dagar." Salt kan förbli i jorden och förhindra framtida växtlighet om koncentrationer är för höga.