Spel för barn på Jonah & the Whale

Spel för barn på Jonah & the Whale


"Jonah and the Whale" är en berättelse från Bibelns Jona där Jonah, en profet, beställs av Gud att gå till staden Nivesh och predika mot dess onda vägar. Jonah vägrar, och Gud straffar honom genom att låta honom att sväljas av en stor havsvarelse (i vissa tolkningar, ett val) och förbli i dess buk i tre dagar och tre nätter. Innebörden och metaforer bakom denna berättelse kan vara svårt att visa att barn, men det finns vissa spel som du kan spela för att hjälpa dem att förstå.

Flash Cards

Det finns många egennamn inblandade i berättelsen om "Jonah and the Whale" - Jonah, Gud, staden Nineve, Jaffa (den plats där Jona flyr) och Tarsis (där Jona seglade till när Gud tvingade honom överbord). Ett enkelt spel att spela med studenter är att flashkort av dessa egennamn och få dem mixa och matcha definitioner. Alternativt virrvarr upp namnen bredvid motsvarande definitioner och har eleverna avkoda namn.

Rollspel

Ett annat sätt att få eleverna att förstå historien om Jona and the Whale är att tilldela varje deltagare en roll i berättelsen och få dem agera ut. Har en grupp spela gudlösa syndare i Nineve, någon spelar en arg Gud och en huvudaktör i rollen som Jona. Dessutom har en grupp studenter spela seglare som bestämmer sig för att kasta bort Jonah när de får veta att han är skyldig till stormen.

Inside the Whale

Förbered en lektionsplan kring vad det var som insidan av valen. Dela upp eleverna i två grupper; en grupp kan förbereda estetik valen och den andra kan skriva personliga berättelse. Den estetik grupp skulle behandla både vad whale såg ut på utsidan (se till att informera eleverna att "whale" är en lös översättning och det kan vara någon stor havsvarelse) och hur det såg ut för Jona på insidan. Berättelsen skrivgrupp kunde skriva något både Jonah perspektiv i valen och även Guds resonemang för att sätta honom (och eventuellt valen perspektiv).

Jeopardy!

Som ett fall tillbaka till klassrummet spel, inget slår att spela "Jeopardy!" Det finns detaljerade trivia-typ frågor i "Jonah and the Whale", till exempel "Hur många grader är Jaffa från Tarsis? Svar: 180" och "Hur många dagar tar Jona berättar Nineve de har tills lida Guds hämnd?" Svar: 40, "förutom de viktiga fakta." Jeopardy "kan spelas med varje elev tävlar mot varandra eller i grupper Se till att ha en belöning, såsom godis eller bonuspoäng, för att uppmuntra maximal medverkan!..