Hur långt från ett hus bör du plantera en grön Ash Tree?

Hur långt från ett hus bör du plantera en grön Ash Tree?


Gröna askarna är kraftfulla odlare och kan nå upp till 60 fot i höjd med en bred krona upp till 30 fot bred, enligt TreeHelp.com. Plantera den minst 15 meters avstånd från ditt hem kommer att hålla kapellet från att röra ditt hus. Det kommer att hålla det längre än den rekommenderade 10-fots avstånd från skorstenen, enligt Fire Safety Council. Detta avstånd kommer att eliminera den "brandstege" effekt, vilket bränsle brandspridning till strukturer, säger rådet.

Tio meters avstånd

Du kan plantera en grön ask mindre än 15 meters avstånd från hemmet och trädet kan fortfarande inte röra strukturen. Enligt TreeHelp.com kan kronan bredd vara så lite som 20 fot, vilket ger en 10-fots klartecken för trädkronorna att sprida sig. Du kan också trimma trädet som behövs för att hålla grenarna från att röra hemmets tak, som föreslagits av Fire Safety Council.

Slutsats

Det är bättre att vara säkra före det osäkra. Gröna aska träd växer kraftigt. Planera för att växa till maximal höjd och bredd genom att plantera det minst 15 meters avstånd från ditt hem. Detta kommer att spara tid eller pengar för att behöva trimma den massiva träd senare för att förhindra brandstege.