Hur länge Crickets Live?

Hur länge Crickets Live?


Syrsor är insekter med stora bakben som används för hoppning, liknar gräshoppor och är relaterade till Katydids. Syrsor har långa antenner som ibland kan vara längre än deras kroppar. De flesta människor tänker på syrsor som svart men olika arter finns i olika färger.

typer

Det finns över 900 olika arter av syrsor världen över. Några av de vanligaste är fältet cricket, kamel cricket, och hussyrsa. Ingen av dessa syrsor leva mer än ett år, med några överlevande för en betydligt mindre spännvidd. Fältet cricket dör av vintern varje år medan huset cricket kan leva i upp till ett år i ett hem där det värms innan ge efter för ålderdom.

Tidsram

Hur kan syrsor överlever från generation till generation, om de vuxna dör under det kalla vädret? Svaret är att de lägger sina ägg på platser där de kan överleva vintern. Fält syrsor lägger sina ägg i jorden till exempel. Äggen kläcks nästa år, men inte förrän sent på våren eller försommaren. Nymferna kommer successivt att vända sig till vuxna, ta så länge som 90 dagar. De vuxna syrsor para sig och lägger sina ägg i marken innan kylan tar sitt liv.

Funktioner

En art av cricket att kyla eller snabb ålderdom inte dödar är mullvad cricket. Dessa syrsor bringa vintern djupt ner i marken. I själva verket, de tillbringar större delen av sina liv under marken. De unga nymferna förvandlas till vuxna på våren som parningssäsongen närmar sig. Men de vuxna gör slutligen dör, direkt efter att de har parat och honorna har lagt sina ägg. När allt är sagt och gjort, kan en mullvad cricket leva så länge som två år från ägg till vuxen.

överväganden

I många kulturer en cricket anses lycka. De är till och med hålls som husdjur, men de fortfarande dör av ålderdom inom ett år. Syrsor gör sina kvittrande ljud genom att gnugga sina vingar tillsammans och inte deras bakben. Endast den manliga cricket kan göra ett knastrande ljud på detta sätt. De gör detta för att avvärja andra hanar eller att locka honor under parningstiden.

expert Insight

Vissa arter av syrsor kommer att göra sin väg in i ditt hem, vanligtvis för att undkomma det kalla vädret. Detta kan vara ett problem när de börjar kvittra, eftersom de är lätt tillräckligt högt för att hålla någon på natten. Syrsor i huset kommer att äta tyger, mat, och papper. En eller två syrsor i huset är ingen big deal, men om de kommer dit upp i siffror de kan göra någon skada.