Njur förstärkning örter

Njur förstärkning örter


Njurarna spelar en avgörande roll för att upprätthålla den allmänna hälsan. Dessa två organ filtrera slaggprodukter och överskottsvatten från blodet och även producerar hormoner som är nödvändiga för optimal underhåll av kroppsfunktioner. National Kidney Foundation uppskattar att hälften av alla nio vuxna amerikaner lider av någon form av kronisk njursjukdom. Lyckligtvis erbjuder natur några örter som kan stärka njurarna och hjälper dem att motstå sjukdomar. Eftersom en del av dessa örter är lika potent som receptbelagda läkemedel, konsultera en läkare innan du påbörjar ett program för egenvård.

Linfrö

Flera studier visar att linfrö derivat, inklusive olja, linfrömjöl och lin lignaner, har en skyddande effekt på njurarna och kan bromsa utvecklingen av vissa allvarliga njursjukdomar, inklusive lupus nefrit och diabetesrelaterad nefropati. I en djurstudie, forskare vid George Washington University Medical Center undersökt effekterna av kosten linfrö måltid på råttor som var feta och lider av typ 2-diabetes. Djur med dessa redan existerande villkor nästan alltid utveckla en nefropati som är nära besläktad med diabetesnefropati. Forskare matas 20 procent kasein till en tredjedel av djuren, 20 procent sojaproteinkoncentrat till en tredjedel och 20 procent linfrön måltid till den sista tredjedelen. Råttorna som matades linfrö hade kraftigt lägre plasmakoncentration insulin och proteinuri än de djur på de två andra dieter. I studiens resultat, som publicerades i en 2003 frågan om Kidney International, konstaterade forskarna att "markant minskning av proteinuri och [] njur skyddande effekter av linfrömjöl kan ha viktiga terapeutiska implikationer hos patienter med diabetes typ II mellitus och diabetesnefropati."

Phyllanthus niruri

Örter i tropiska områden har länge använt Phyllanthus niruri, även känd som Stonebreaker och Chanca Piedra, för att främja njure hälsa. Örten verkar normalisera förhöjda nivåer av utsöndringen av kalcium som kan leda till utveckling av smärtsamma njursten, baserat på resultaten av en brasiliansk studie som publicerades i oktober 2004 frågan om Urological Research. Forskarna studerade effekterna av örten på 69 patienter med en historia av kalcium stenbildning. Hypercalciuric patienter får örten upplevde en kraftig minskning av deras nivåer av utsöndringen av kalcium.

Angelica och Astragalus

Från farmakopén av traditionell kinesisk medicin, Angelica och Astragalus, känd på kinesiska som dong quai och Huang Qi respektive show löfte att skydda njurarna när de används i kombination. Forskare i Renal Division Pekings första undervisningssjukhus och Institute of Nephrology isolerade gener som är associerade med utvecklingen av kroniska njursjukdomar, liksom de gener som svarar mot renoprotective effekterna av Angelica och Astragalus. Deras resultat, som publicerades i oktober 2000 frågan om den kinesiska Journal of Internal Medicine, kan bana väg för ytterligare studier för att precisera mekanismen bakom örter "gynnsamma effekter på njurarna.

Mjölon

Mjölon, känd vetenskapligt som arctostaphylos uva ursi, är en spridning vintergrön buske som växer naturligt i alpina och subalpina regioner. Antika herbalists uppskattad örten för dess uppenbara förmåga att behandla urinvägsinfektioner. Preliminär forskning har etablerat ört antibakteriella och sammandragande egenskaper, men bevis fortfarande alltför begränsad för att bevisa alla krav på mjölon. Men, University of Maryland Medical Center hemsida rapporterar att mjölon fortfarande används idag för att behandla urinvägsinfektioner, men konstaterar att det är mest effektivt när patientens urin är alkalisk. Centret uppmanar att denna ört användas med försiktighet, eftersom en av dess aktiva ingredienser, hydrokinon, kan orsaka leverskador.