Hur man använder timjan ört i matlagning

Hur man använder timjan ört i matlagning


Långa en stapelvara i USA Mellanöstern matlagning, är timjan en av de mer mångsidiga örter. Det par väl med andra örter och kryddor kan användas hackad eller helhet och ger en woodsy, varm smak till någon maträtt. Även allmänt tillgängliga i färska och torkade former är timjan lätt att odla hemma. Håll några till hands för användning i soppor och grytor, lägga till rostade grönsaker och förbättra din favorit grillad mat.

Instruktioner

1 Gör en bukett garni att smaksätta soppor, buljonger och såser. Skölj färsk timjan och klappa torrt med en pappershandduk. Knyt ihop med lagerblad och färska kvistar persilja, eller placera alla örter i en cheesecloth och slips för att stänga. Genom att koppla ihop eller använda en cheesecloth, kan du enkelt ta bort örter före servering skålen.

2 Använd färsk timjan i marinader, grytor, med rostade grönsaker och i bröddegar. Skölj timjan och klappa torrt. Plocka bladen utanför stammen innan du använder. Lägg inte till stammen i skålen, eftersom det är alltför svårt att konsumera. Hacka eller finhacka timjan och använda enligt ditt recept.

3 Kombinera torkad timjan med andra torkade örter för att göra herbes de Provence, en stapelvara i fransk matlagning. Vanligen kombinerade örter inkluderar basilika, rosmarin, salvia, lavendel, kyndel, mejram och fänkål. Herbes de Provence tillför djup till fjäderfä, kött och grönsaker.

4 Suppleant torkad timjan när färska är tillgänglig. En tesked av torkad timjan motsvarar en matsked av färska örter. Torkad timjan är särskilt väl lämpad i fyllningar för kyckling och kalkon.

5 par färsk eller torkad timjan med andra örter och kryddor för att passa din smak. Använda timjan med persilja, vitlök, ingefära eller lök framhäver komplexiteten i dessa smaker och rundar ut den totala skålen.