Förslag på stranden färger som ska användas i ett sovrum

Förslag på stranden färger som ska användas i ett sovrum


Dekorera ditt sovrum i en strand stuga är ett idealiskt sätt att transportera dig till stranden varje dag, oavsett hur nära eller långt havet är borta. En strand tema är avslappnad, luftig och bekväm. En viktig del i att fånga stämningen i en strand stuga är ditt val av färg.

Vit

En neutral färg som vitt gör ett utmärkt val för väggfärg, tyger eller behandlingar fönster i stranden sovrum inredning. Vit är ljus och reflekterar mycket ljus, hålla det öppet, luftig känsla i rummet. Ljusa vita skapar en skarp, cool atmosfär. Av vita som ser åldern eller solblekt lägga lite mer värme till rummet. Använd vita som en vägg färg, fönster behandling eller sängkläder.

Solbränna

Tan är en utmärkt neutral att införliva i alla rum, eftersom det går med alla andra färger. I en strand tema sovrum, är det påminner om sand, vass, torkat gräs, drivved och andra naturmaterial som kan uppstå på en dag på stranden. Tan hjälper också värma upp andra coola strand nyanser som ljusa vita och blues. Använd tans för golvbeläggningar, väggar och införliva den i tyg eller sängkläder. Du kan också lägga till några stänk av solbränna med naturmaterial som videmöbler eller vävda gräs nyanser.

Blå

Förmodligen den mest dominerande stranden färg, blå dras direkt från himlen och havet. Ingen strand tema rum är komplett utan några inslag av blått. Ljusare nyanser som himmelsblå, eller medel nyanser som cerulean och kobolt, fungerar bra i en strand tema. Om du föredrar en mer nautisk utseende, lägga till lite marinblått. Aquamarine införs en antydan av grönt. För en djärvare färgschema, införliva blues i bakgrunden, till exempel i vägg färg och mattor. Om du föredrar neutrala som de dominerande färgerna i rummet, lägga till några slag av blått här och där med tillbehör eller tygmönster.

Grön

En annan cool färg är grön. Ett sovrum strand tema kan använda grön eller blå-grön nyans som en dominerande färg eller som en accentfärg. Nyanser av blått och grönt skapar tillsammans en analog färgschema, som är mycket avkopplande för ögat. Nyanserna bör vara av ungefär samma intensitet. En enda grön vägg, till exempel, gör en vacker accentfärg med resten av rummet i neutrala och blått konstverk och tillbehör kommer att arbeta i harmoni med den.

Korall

Korall, som finns i korall sängar samt den spektakulära solnedgången, skapas genom att blanda i huvudsak orange och rött eller rosa, i varierande mängder för att producera en rad olika färger. För en mjukare look, söker bleka nyanser av rosa-orange. Djupare nyanser kan vara en intensiv rödorange. För att få lite mer neutralitet, mörka koraller är lite mer på tan sidan. I motsats till blått och grönt, är korall en varm färg. Korall med blågröna nyanser som akvamarin och kricka skapa en kompletterande färgschema som ger ett rum balans. Med hjälp av korall som en dominerande färg kan ge en strand sovrum en mer feminin känsla.