Hur att smälta skrot plast

Hur att smälta skrot plast


Nästan all plast som används är termoplastiska, vilket innebär att vid upphettning de kommer smälta och kunna ta en ny form. När väl en plastpolymer har odlats i en kemisk fabrik, kan den hackas till pellets. Bitarna smälts ned och insprutas i en form för att skapa plastdelar, allt från intrikata kugghjul, till vattenflaskor. Denna process kallas formsprutning. Plast överlägset bästa kandidaten material som ska användas i en sådan tillverkningsprocess.

Instruktioner

1 Cut skrot vattenflaskor till omkring en tum kvadratiska fragment. Sax skär även flaskan, men kapsyl och gängade flasköppningen kan vara tjockare och starkare. Dessa delar kan kasseras.

2 Samla strimlade skrot plastbitar i metallen och fylla halvvägs. Ta burkens etikett.

3 Täck öppningen av metallen kan med aluminiumfolie för att förhindra att plasten från oxiderande i närvaro av luft.

4 Placera den färdiga kan montering i en ugn inställd på 220-270 grad. Polyeten smälter vanligtvis över detta intervall, beroende på den exakta polymerisation geometri etenmolekyler.

5 Smält plast. Denna process kan ta några timmar beroende på massan av plast som skall smältas. Använd inte hög värme, vilket skulle skada plasten. När plasten liquefies, kommer det att ta formen av sin behållare, som är formen på burken i det här fallet.

6 Stäng av ugnen. Att låta experimentet tid att svalna gradvis kommer att tillåta molekyler polyeten att kristallisera. Som ett resultat kommer plasten ser vita och ogenomskinliga. Om den smälta plasten kyls snabbt, kommer plasten att frysas in i en "glasartat" transparent tillstånd.

7 Vänd burken upp och ned. Bända ut stelnade och kylda plast. Burken kan behöva skäras isär för att frigöra plast. I detta fall, använd plåt fräsar och handskar.