Var att donera begagnade rullstolar

Var att donera begagnade rullstolar


Enligt en maj 2007 Världshälsoorganisationen publikation, "Uppskattningsvis 1% av världens befolkning, eller drygt 65 miljoner människor, behöver en rullstol." Många av dessa människor saknar medel för att köpa en rullstol, medan andra äger en rullstol de inte längre behöver. Hellre än att ta en begagnad rullstol till staden dumpa, är det lätt att hitta en organisation som accepterar rullstols donationer, antingen för organisationens eget bruk eller för att ge till en behövande mottagare.

donera lokalt

Lokala organisationer behöver ofta rullstolar. Kontakta en närliggande kyrka, vilket kan göra rullstolar tillgängliga för handikappade besökare. Eller ringa en gemenskap organisation som Rotary, Columbus riddare eller Veterans of Foreign Wars. Överväg området vårdhem eller en lokal kvinnoförening om du bor i en universitetsstad. Många av dessa grupper kan matcha användas rullstolar till människor i nöd. För att ge en rullstol direkt till en individ, lägga en gratis annons på Craigslist eller Freecycle.

donera nationellt

Flera nationella ideella organisationer emot donationer av begagnade rullstolar. Bland dem finns alternativ i rörelse, National ryggmärgsskada Association och Wheels of Love. Den amerikanska Röda Korset accepterar ibland används rullstolar för användning med sina program katastrofbistånd, liksom organisationer som utbildar djur för patienter begränsas till rullstolar, såsom Canine Companions för självständighet. Den amerikanska militären i Irak har sponsrat projekt för att ge rullstolar för människor i nöd samt. Kontakta en lokal väpnade styrkor bas för att se om det finns en aktuell kampanj.

donera Internationellt

Flera organisationer, såsom Chariots of Hope, skicka begagnade rullstolar till utvecklingsländer. Kontakta organisationen direkt att göra en donation. Eller besök Wheels for Humanity hemsida, som listar flera organisationer som accepterar rullstolar för internationell distribution.