DIY Billiard Cue Rack

DIY Billiard Cue Rack


Biljard är ett samlingsnamn för spel som involverar skjuta runda bollar över en filtklädda tabell med en lång avsmalnande pinne kallas en kö. Om du har en egen spelrummet som har någon typ av biljardbord måste du lagra din spelutrustning. Du kan bygga din egen kö rack som kommer att hålla dina ställningar i en vertikal, säker position. Detta rack även har hyllor för att hålla dina biljardbollar samt en resultattavla för att hålla koll på spelet.

Instruktioner

1 Klipp ut två bitar av trä som är 36 ¼ inches lång och 5 ½ inches bred. Dessa är topp och bas bit av kuggstången.

2 Borra fyra hål genom topp träbit i vardera änden så att du hamnar med åtta hål totalt. Hålen bör vara 1 ¼ inches bred och anordnad som fyra sidan på en tärning. Borra hålen går hela vägen genom skogen.

3 Gör hål i botten träbit enligt samma mönster som överdelen. Dessa hål bör endast gå igenom halva tjockleken av trä.

4 Skär de två sidostycken kuggstången så att de är 35 inches lång och 3 ¾ inches bred. Dessa bitar kommer att stå upp vertikalt mellan toppen och basen stycket och hålla upp hyllorna i kuggstången.

5 Gör hyllor för rack genom att skära ut fyra stycken 25 ½ med 2 ½ tum trä. Skär en rundad spår i mitten av hyllorna med routern så spåret är en tum bred och 3/8 tum djup i mitten.

6 Ställ in grund träbit på ett arbetsbord med de borrade hålen uppåt. Ställ sidostycke upp på basen så att de är centrerade och har 25 ½ inches utrymme mellan insidan av bitarna.

7 Limma sidorna till basen. Vänd racket över och säkra ihop bitarna med en borrmaskin och skruvar. Stå racket tillbaka och fästa den övre delen på samma sätt. Kontrollera att hålen i toppen och basen är uppradade innan du sätter skruvarna i toppen.

8 Montera första hyllan mellan de vertikala sidorna med spåret uppåt och säkra den från sidorna med skruvar. Hyllan bör vara 5 inches ovanför basen.

9 Fäst resterande hyllor på samma sätt, vilket innebär att 5 inches mellan varje. Säkra tavlan till baksidan av kuggstången precis ovanför den översta hyllan.

10 Avrunda främre hörn av basen och toppstyckena att bli av med de spetsiga hörn. Fyll skruvhålen med trä filler och sand hela rack innan färgning eller målning.