Hur man gör Polymer Clay docka Delar

Hur man gör Polymer Clay docka Delar


Även om det är möjligt att köpa färdiga docka delar från ett antal tillverkare, vilket gör din egen kommer att ge en mer personlig touch på din skapelse och ge den färdiga dockan mycket mer personlighet. Dessa instruktioner är för dockdelar som kommer att knytas till en sys kroppen.

Instruktioner

1 Knåda lera med händerna tills den är smidig. Detta är också ett bra tillfälle att blanda olika färger av lera tillsammans för att uppnå önskad hudton om de tillverkade av dessa är inte exakt vad du vill.

2 Gör formen av huvudet genom att nypa av en del av lera, rulla den till en boll och därefter in i ett ägg form. Skulptera halsen genom att trycka och dra lera från baksidan av huvudet nedåt så att den sträcker sig bakom hakan. Push and pull leran för att bilda panna, kinder och käklinjen.

3 Rulla en liten bit av lera i en kon och sedan trycka in den i mitten av ansiktet för näsan, utjämning sidorna ner över kindområdet. Rita i linje med ögonen med ett spetsigt verktyg och sedan rulla ut en liten spole av lera för att göra läpparna och öron.

4 Vid basen av halsen använda en carving verktyg eller baksidan av en smörkniv att inskriva en kanal bara upp från kanten. Det är där tyget kommer att upprättas för att fästa huvudet på tyget kroppen, vilket gör att det inte bara glida av.

5 går vidare till benen, rulla ut två spolar av lera upp till 4,5 gånger längden på huvudet. Detta kommer att variera beroende på den planerade höjden på docka och var du planerar att fästa benen. Sträcka ut och vika upp en ände av varje ben för foten och skulptera de kalvar, knän och lår. Inskriva några detaljer i fötter och ben, sedan skära kanalen på toppen av varje ben precis som du gjorde på halsen.

6 Roll liknande spolar för armarna, upp till 3,5 gånger längden på huvudet, platt ena änden av varje för händer och skulptera underarmarna, armbågar och överarmar. Lägga till så mycket eller så lite detalj i händerna som du vill och skriftlärd förbindelsekanalen i överarmarna.

7 Pose armar, händer, fingrar och ben hur du vill ha dem för den färdiga dockan. Vid behov kan vaggor skrynkliga folie användas för att hjälpa till att hålla leran från att förlora sin pose medan bakning.

8 Baka delarna enligt anvisningarna på lera förpackningar på antingen ett glas eller metallbricka.

9 När helt cool, måla på några detaljer, såsom ögon och läppfärg och eventuella hudtoner önskade och fäster din docka kroppen.