Hur man köper en norsk skogkatt

Hur man köper en norsk skogkatt


Den norska skogkatt är en ras infödd till norra Europa och anpassas till en mycket kallt klimat. Även om det var inte förrän 1970 som rasen uppnått mycket varsel, är arten mycket gammal och tros vara anfader till Maine Coon och långhårig Manx. Känd som Wedgies, dessa katter är mycket stora och atletisk, manlig toppade skalorna på över 9,98 pund med honor typiskt hälften så stor. Dessa katter är skickliga jägare och kunna klättrare trots sin storlek och är inte normalt betraktas som en huskatt, även om de är mycket tillgiven om rätt upp. Rasen har inga problem att gå ut på egen hand för att leta efter sin egen underhållning. Trots sin hardy natur de har mandelformade ögon och mycket söta uttryck, vilket gör dem en förtjusande katt att äga. De blir sällan stressad och har absolut inga problem med barn eller andra djur. De första Wedgies dök upp i USA i slutet av 70-talet och cirka 60 av dem är registrerade per år, vilket gör denna katt en hård att hitta minoritet ras. Om du letar efter en kamrat mer än ett husdjur, då detta är katten för dig. Denna guide kommer att förklara hur man förbereder för din nya katt samt hur man köper en.

Instruktioner

1 Gå ut och köpa en låda, bra kattsand, matskålar, vatten skålar och ett bra utbud av foder till sällskapsdjur. Torrfoder är bäst att ge dagligen med enstaka burk kattmat för en behandling. Sådana saker finns i en vanlig mataffär, men ett husdjur leverans butik sannolikt kommer att ha ett bättre urval. Du vill få mat speciellt framtagen för katten du har i åtanke. Om du vill ha en vuxen, inte får den kattunge chow och vice versa.

2 Hitta ett rum eller en del av huset som kan avdelas. När får en ny katt det kommer att behöva lite tid att acklimatisera sig till sin nya omgivning. För att göra detta gör lite utrymme för att leva i för ett par dagar tills det lugnar ner och vänjer sig din närvaro. Ett litet badrum som fungerar bäst.

3 Placera mat och vatten skålar, kattlådan, och ett bo gjord av en gammal korg eller en våningssäng gamla rena handdukar i kattens nya rum. Med detta gjort, du är redo att gå och köpa dig en Siberian skogkatt.

1 Do not bother kontrollera din lokala djurhemmet eller tidning. På grund av sällsynthet av Wedgie i stora delar av världen utanför Nordeuropa, det finns praktiskt taget ingen chans att hitta ett undantag från en licensierad uppfödare. Endast stamtavla Wedgies fördes till amerikanska, och deras ägare var noga med att hålla det på det sättet.

2 Gå online till http://www.breedlist.com/breeders/nor.html för en omfattande lista över uppfödare där du bor. De är alla redan undersöks och granskas, och endast de som är licensierade uppfödare som ordentligt hand om sina djur listas.

3 Kontakta uppfödaren du valt per telefon eller e-post och se till att tala om för dem vad du vill. Utan tvekan flera katter kommer att finnas tillgängliga, var och en med sin egen utseende och personlighet. Det kan vara ett svårt beslut att göra, men du har att välja mellan dem och hålla fast vid ditt beslut. En stamtavla katt från en licensierad uppfödare är inte billig och bör behandlas med största omsorg.

4 När du har gjort ditt beslut, komma överens om ett pris och antingen djuret levereras till dig eller gå plocka upp dig själv om uppfödaren bor i närheten. I båda fallen uppfödaren ska ge dig ett djur som bär bur och papper som intygar djurets stamtavla och vaccinationer.

5 Ta djuret omedelbart till din lokala veterinär för att säkerställa katten är vid god hälsa och ge den dess skott ska katten har ännu inte fått dem. Vid denna punkt du vill registrera kattens namn på veterinär kontor och få en krage med dina kontaktuppgifter bör katten någonsin förloras.

6 Ta katten hem och lägga den i rummet du har förberett för det i minst tre dagar. Det kan vara mycket svårt att motstå frestelsen att klappa och leka med ditt nya husdjur, men katten måste förstå att den nya miljön är säker, och som inte kan hända om du eller andra intrång på det ofta. Vad du kan göra är att gå in i kattens rum varje dag vid samma tidpunkt. Rengör lådan, ge den färska livsmedel och vatten, och låt det vänja dig. Om djuret närmar dig och gnids mot dig ben eller vill bli klappad på något sätt så är det okej att klappa katten, men inte vara en för att initiera kontakt. Det kommer sannolikt att bli skygg.

7 När djuret acklimatiserat, låt det ur sin plats att ströva omkring i huset. Wedgies är smart men inte särskilt nyfikna och kommer sannolikt att ge sitt nya hem en bra en gång över innan de flyttade ner. Ta dig tid att flytta lådan, mat och vatten skålen någonstans i huset bekvämt för både dig och katten. Se till att katten klockor noga du flyttar skålarna så det vet var man kan hitta dem i huset. Med detta gjort sitt nu upp till dig att bygga en vänskaplig relation med din nya familjemedlem