De biverkningar av kardborre rot

De biverkningar av kardborre rot


Även kallad Bardana, tiggare knappar och taggiga Burr, kardborre rot (Arctium lapa) är en ört som innehåller viktiga fytokemikalier och näringsämnen. Används för sina antioxiderande egenskaper och som en detoxifier är kardborre rot anses vara säkra att använda. Som sagt, kardborre rot har vissa biverkningar not-värdig som kan påverka specifika användare.

Betydelse

De biverkningar av kardborre rot


Enligt ört guide i "Recept för Nutritional Healing" kardborre rot hindrar kroppens förmåga att absorbera järn. Kardborre rot ska inte tas om du är gravid, ammar eller diagnostiseras med diabetes eller hjärt-kärlsjukdom.

Historia

De biverkningar av kardborre rot


Historiskt har kardborre rot använts som en blod detoxifier. Kinesiska örter fortsätta att använda kardborre rot för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive förkylningar och halsont. I själva verket har kardborre rot vanligen använts för sjukdomar i andningsorganen i hela Europa, Indien och Kina.

användningar

De biverkningar av kardborre rot


Kardborre rot fungerar som en stimulans för levern, bukspottkörteln och matsmältningssystemet fungerar. Kardborre roots anti-inflammatoriska egenskaper gör det användbart för behandling av infektioner orsakade av mässling och vattkoppor. Antibiotiska egenskaper hjälpa patienter att övervinna infektioner orsakade av bölder eller andra hudåkommor.

Fungera

De biverkningar av kardborre rot


Kardborre rot fungerar som ett diuretikum, och dess renande egenskaper hjälper kroppen göra sig gifter som orsakar eller kan potentiellt orsaka sjukdom. Enligt Herbs2000.com har arctigenin av kardborre varit användbara vid behandling av tumörer. Polyacetylener, som förekommer i färsk kardborre rot, hjälpa drabbade att bekämpa infektioner.

former

De biverkningar av kardborre rot


Helt kardborre anläggning kan användas för medicinska ändamål. Roten och frön kan användas för att göra ett avkok för att behandla hudsjukdomar och för att sänka feber, respektive. Örter blanda tinktur av kardborre rot med andra örter för att behandla problem med lederna. Applicera kataplasmer av rötter eller blad till mindre skärsår eller blåmärken. En tvätt av kardborre rot kan vara en användbar behandling för akne.

överväganden

Biverkningar av kardborre rot är sällsynta undantag för personer specifikt i riskzonen. Omvänt kan kardborre rot säkert behandla många interna och externa hälsofrågor. Som med all användning av örter, rådfråga en betrodd herbalist och en läkare först.