Hur man använder maca för klimakteriet

Hur man använder maca för klimakteriet


När en kvinna går igenom klimakteriet finns det en konflikt mellan hjärnan och äggstockarna, enligt Menstruation.com, vilket orsakar viss förvirring. Hjärnan är fortfarande skicka ut meddelanden till äggstockarna att släppa ett ägg men äggstockarna har gått i pension och inte svarar som de normalt gjorde. Kvinnor kan fortsätta att ha premenstruella symtom men ingen tid på grund av denna kortslutning av ett system som fungerade så bra år efter år. Presentation Maca i ditt system kan bidra till att balansera ut ett system som är i övergångs kaos.

Instruktioner

1 Läs att maca är en växt i rättika familjen och det anses vara en endokrin adaptogen, vilket innebär att den till ett effektivt och naturligt sätt att reglera endokrina stöd, enligt Macaroot.com. En samling av körtlar utgör det endokrina systemet och detta system ger kemiska budbärare kallas hormoner, som är avgörande för friska och normala kroppsfunktioner. Maca innehåller viktiga näringsämnen som hjälper körtlar producerar viktiga hormoner som behövs. Maca bränslen det endokrina systemet, men inte innehåller några hormoner själv. Maca är applåderade för sin förmåga att minska hormonell dysfunktion och obalanser under klimakteriet och stöd i fysisk uthållighet och matsmältning. Det hjälper till att bygga kroppsmassa och stödja binjurarna. Maca förmåner cirkulationen och påskyndar sårläkning samt minskar anemi. Det anses vara en antioxidant samt en anti-carcinogen. Det är bra för tänder och ben och enligt uppgift gör huden ser bättre ut.

2 Äter tilläggspulverform av maca. Man tror att maca ger energi, därför att den balanserar det endokrina systemet, vilket inkluderar binjurar, pankreas, hypofys och sköldkörtel. Det hjälper uppgift individer kräva tillbaka sin uthållighet och deras emotionella jämvikt.

3 Använd maca istället för läkare ordinerade hormon ersättare. En artikel skriven av Viana Muller, Ph.D., Dr Hugo Malaspina, en före detta neurolog som nu praxis kompletterande ört-baserad medicin, förklarade att kroppen behöver en viss mängd östrogen och progesteron. Om dessa inte är närvarande, är kroppens balans av. När en kvinna går igenom klimakteriet, hon inte längre producerar östrogen och hormonersättningsterapi ofta föreslås (även om det anses kontroversiellt på grund av sin koppling till bröstcancer.) Dr Malaspina har noterat att maca stimulerar äggstockarna, vilket ger minimalt av hormoner som en postmenopausal kvinna behöver och inte har på egen hand eftersom hennes kropp inte längre producera dem. Läs Dr Mullers hela intervjun med Dr Malaspina att få insikt i värdet av maca, som kan hittas på Wholeworldbotanicals.com.

4 Överväg att använda maca för andra ändamål än menopaus, inklusive kampen mot artrit skäl, enligt en artikel skriven av Marilyn Christian på Topformsecrets.com. Maca odlas i Sydamerika, främst i Peru, och har länge använts av Inkariket för uthållighet och energi, vilket var särskilt nödvändigt när de gick till strid.

5 Vet att maca är fördelaktigt för både kvinnor och män, eftersom det är rik på kalium och kalcium och är ett naturligt hormon balansblock, enligt Peruvian-maca.com. Det är tänkt att avvärja depression och hjälp med minne.