Madrasstyg reparation

Madrasstyg reparation


Även de mest tunga madrasser kan få rivas ganska enkelt. Även fula, kan du reparera rivna madrass med några snabba och enkla korrigeringar som kommer att pågå under en lång tid och kommer att förlänga livslängden på din madrass.

sys Reparation

Det första steget i att reparera en sönderriven madrass är att säkra tår stängd. Använd en böjd klädsel nål och stoppning tråd, och vända trasiga kanter ner och in i madrassen. Sy kanterna på tår ihop med små stygn. Var noga med att använda flera knutar på vardera änden av tår för att säkra din söm.

lappade Reparation

Om tår är alltför stor för att sy eller om du vill att ytterligare stärka din tår efter att du har sytt den, kan du använda en järn-på lappar. En patch kommer att säkra de trasiga kanter och hindra dem från nötning eller riva någon ytterligare och kommer att stabilisera den svaga tyget. Om du vill använda plåstret, placera den ovanpå tår, och lägga en handduk eller pressduk över den. Tryck på plåstret på plats med ett varmt strykjärn, enligt tillverkarens anvisningar.

reparations

Om du har en tår i din madrass och behöver fixa det snabbt, kan du ansöka tejp noga över tår som en tillfällig, men robust, fixa. Applicera tejp både horisontellt och vertikalt över tår, vilket gör att alla de trasiga kanter och försvagad tyg noga säkrade under bandet. När du tar bort tejpen, ta bort det försiktigt samtidigt spruta vatten på undersidan av bandet för att lossa limmet.