DIY Reparation av en skruvdragare batteri

DIY Reparation av en skruvdragare batteri


Skruvdragare batterier har gjort med hjälp av borrmaskiner betydligt lättare. Tiden är borta när du var tvungen att söka runt för en vägguttaget och ännu viktigare, sladdlösa borrmaskiner är mycket säkrare att använda. Den genomsnittliga skruvdragare batteri ger ca 18 volt, men på grund av tekniska framsteg inom batteri och borr design, är detta tillräckligt med energi för att driva borren så effektivt som en trådbunden borr. Dock inte batterier inte för evigt, så om du hitta din skruvdragare förlorar energi snabbt, även om du har bara laddas batteriet, prova en DIY batteri reparation: det är mycket billigare än att få en ersättare.

Instruktioner

1 Ta bort den trådlösa batteriet från borren och placera den på en plan yta. Läs etiketten på batteriet att ta reda på vilken typ av celler som den innehåller. Gör en notering som du kommer att behöva köpa ersättningsceller för att reparera din skruvdragare batteri. Om etiketten säger att det innehåller nickel-kadmium (NiCd) eller nickel-metallhydrid (NiMH) celler fortsätter att följer dessa steg. Om etiketten säger att det innehåller litiumjon (Li-ion) celler, inte försöka reparera den. Li-ion celler har makt överspänningsbrytare för att skydda cellerna från överladdning och urladdning. Ingrepp i ledningar strömstöt kan göra batteriet farlig.

2 Ladda skruvdragare batteriet tills fulladdat med hjälp av laddningsenheten, om den innehåller NiCd eller NiMH-batterier. Stäng av laddaren gång laddade. Låt batteriet över natten. Detta gör dåliga celler förlorar sin laddning: goda celler behåller sin laddning.

3 Leta reda på skruvarna som håller batteriluckan på plats. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna på batteriluckan. Det finns vanligtvis mellan sex och åtta. Sätt skruvarna någonstans säker eftersom de är mycket små och kan lätt gå vilse. Ta bort batteriluckan och du kommer att se de enskilda cellerna.

4 Ta cellerna från batterifacket. Det finns tre sätt som de kan monteras. Vissa trycker helt enkelt på plats, i vilket fall du bör använda en liten skruvmejsel för att bända ut dem. Andra har en klämma som håller dem på plats. Om så är fallet, så hittar du klämman har små Phillips skruvar. Skruva dem med en stjärnskruvmejsel, skjut sedan cellerna ut ur facket. Om cellerna är lödda på plats, värma en lödkolv och varm kontakt cellterminalerna en gång. Som lodet smälter, bända cellerna med hjälp av en liten skruvmejsel. Stäng av lödkolven när du har tagit bort alla celler.

5 Passa in cellerna på arbetsytan. Märk varje celler numeriskt. Till exempel om du har 10 celler, märka dem 1 till 10.

6 Använd en voltmeter för att kontrollera spänningen i cellen du märkt 1. Sätt metall stift fäst vid änden av den röda tråd som sträcker sig från den voltmeter på den positiva cellterminalen, sedan lägga stift i änden av den svarta kabeln på den negativa polen. Båda terminalerna är tydligt markerade "+" och "-".

7 Läs utgången på voltmeter displayen. Om det står mellan 1,1 och 1,2 volt är det en bra cell, så lägger den åt sidan: du kan fortfarande använda den. Om avläsningen är mindre än 1,1, är cellen förlorar sin laddning och måste bytas ut. Sätt dålig cell i en separat plats så att du inte blanda ihop goda och dåliga celler. Upprepa processen på alla cellerna med användning av voltmetern. Håll goda och dåliga celler separat.

8 Räkna antalet dåliga celler som du har hittat. Köpa samma antal ersättningsceller från en elektrisk butik. De är allmänt tillgängliga. Se till att du tar anteckningen du gjort tidigare uppgifter om batteritypen tillsammans med dig till affären.

9 Byt ut alla battericeller i batteripaketet. Tryck dem på plats med hjälp av fingrarna, om de passar på detta sätt. Om de fastklämd på plats, sedan ersätta klämman och använda stjärnskruvmejsel för att dra åt skruvarna. Om de fastlödda, värma en lödkolv. Sätt cellerna på plats, sedan på varje cell terminal med hjälp av lödning och lite lod. Låt lodet smälta, sedan bort lödkolven och låt lodet att stelna. Upprepa processen på alla cellterminalerna. Stäng av lödkolven.

10 Sätt tillbaka locket på borr batteri. Byt ut Phillips skruvarna och dra åt med en stjärnskruvmejsel.

11 Sätt borr batteriet laddas i ungefär en timme. Detta säkerställer att varje cell har samma laddning. När batteriet laddas, satte de dåliga cellerna i en klar plastpåse. Du behöver kassera dem i en återvinningsenhet. Inte sätta dem i din vanliga soporna.

12 Stäng av laddaren. Sätt den reparerade batteriet i borrmaskinen, så det är klart att använda.