Hur man håller växter i behållare vattnas när på semester

Hur man håller växter i behållare vattnas när på semester


Keen trädgårdsmästare tenderar att oroa sig för sina anläggningar när de är på semester, särskilt under extrema väderförhållanden. Om du ska vara borta en vecka eller två, bör växter i behållare överleva om de är i trädgården eller i hemmet. Den bästa idén är att be en vänlig granne eller släkting att slinka in och vattna dina växter. Om detta inte är ett alternativ, det finns flera strategier du kan använda för att se till att du inte möta vissnade, döda växter när du kommer tillbaka från semestern.

Instruktioner

1 Flytta stora inomhus krukväxter i behållare till en skuggig plats, bort från soliga fönster. Kom ihåg att vattna dem väl före avresan på semester.

2 Placera mindre anläggningar i behållare i badet ovanpå en dränkt handduk. Detta bör vara tillräckligt för att hålla växterna fuktiga medan du är borta. Det är en bra idé att blockera ut några av solen vid fönstret i badrummet, alltför.

3 Sätt utomhus krukväxter i en skuggig plats och vatten i god tid innan du lämnar för din semester. Överväga "plantera" dina krukor djupt i marken upp till kanten så att växterna kan få fukt från marken.

4 Köp ett automatiskt bevattningssystem utformat för vanlig trädgårds snarare än en park eller herrgård. Välj en version som har ett fäste för containrar. Följ instruktionerna för att ställa upp. Prova systemet ett par gånger innan semestern så att du är säker på att det fungerar. Ställ in den via en timer, för att komma på en gång om dagen, eller två gånger om temperaturen är mycket hög.