Typer av perimeter stängsel

Typer av perimeter stängsel


Perimeter stängsel är ett staket av metall, trä eller något kompositmaterial som löper runt kanten på en tomtgränsen för att hålla djur eller människor in eller ut. Det finns ett antal olika typer av omgivande inhägnad som människor installera runt sina egenskaper för en mängd olika ändamål.

Chain-Link Staket

Kedja-link staket är några av de vanligaste omkrets staket eftersom de är enkla att konstruera, billigt och hållbart, tjänar syftet att hålla folk i eller ut ur ett visst område. Kedja-link stängsel används i bakgårdar av bostäder till penna upp djur. De används på baseball fält för att beteckna gränsen av fältet och hålla bollen inom gränserna när den träffas mot det. Kedjelänken kan också variera i storlek, vilket gör det svårare eller lättare att klättra. Mindre kedjelänk som är mycket tjock och otroligt svårt att klättra eller klippa används ofta i fängelser. Taggtråd är också uppträdda längs toppen av en kedjelänk staket i dessa situationer för att säkerställa att ingen försöker klättra över toppen av det.

trästaket

Trästaket är också byggda längs egendom linjer och varierar i storlek och tjocklek. I bakgårdar där ett trästaket har byggts för att hålla en hund eller barn inne på gården, träplankor är ofta bara inches eller centimeter ifrån varandra och vertikalt byggt, så ingenting kan komma runt det eller klättra upp den. Andra trästaket på rancher är byggda med mycket mindre trä, ger en verklig visuell barriär för nötkreatur eller andra stora boskap för att hålla dem från roaming utanför fastigheten. En staketet kan bli dyrt när det gäller att bygga material som används, samt tid och arbete kan vidta för att på rätt sätt bygga stängslet själv.

elstängsel

Vissa omkrets stängsel elektrifieras för att säkerställa varken människor eller djur gå igenom dem. Dessa elektriska stängsel sträcker sig i spänning levereras, vissa är bara inställd på att chocka och något ont som rör vid det, medan andra är inställda på att oskadliggöra eller döda vid kontakt. Lågspänningsinstallationer stängsel används för att hålla får och andra djur inom vissa gränser, eller hundar från att rinna ut på gården. Högspänningsledningar elektriska stängsel används i fängelser för att hålla folk från att försöka fly. Dessa elektriska omkrets staket är anslutna till batterier eller andra högspänningsenheter som hamnar utanför en likström från den egendom som de omringa.