Hur lång tid tar ett uppladdningsbart batteri?

Hur lång tid tar ett uppladdningsbart batteri?


Det finns två sätt att bedöma hur länge ett uppladdningsbart batteri kan räcka. "Cykler" är antalet gånger ett batteri kan användas och laddas ur innan det kommer inte längre att fungera. "Life" är den maximala tid ett batteri kommer att stanna användbar om de lämnas i förvaring. Liv och cykel mängder varierar beroende på vilken typ av batteri som används. De tre vanligaste uppladdningsbara batterier är nickelkadmium, nickelmetallhydrid och litiumjon. Nickel-kadmium, eller "NiCd" batterier, har en ganska hög cykelhastighet. Det är cirka 1500 cykler, vilket innebär att den kan laddas mer än tusen gånger innan misslyckas. Livslängden för NiCd-batterier är ca 2 år. Emellertid betingelser såsom temperatur ha en effekt på hur länge de kan lagras.

Nickelmetallhydrid

Nickelmetallhydridbatterier, eller "NiMH" kan hålla högre kapacitet laddning i samma utrymme, jämfört med nickelkadmiumbatterier. Dessa typer är vanliga i elfordon och konsumentelektronikapplikationer. NiMH-batterier kan normalt cyklas 1000 gånger innan de måste bytas ut. Detta kan dock ibland bli förkortas om batteriet inte är urladdat och laddas på rätt sätt. Nickelmetallhydridbatterier har en livslängd på cirka 2 eller 3 år. Igen, temperatur och andra faktorer spelar en viktig roll i hållbarhet. Lagra dessa typer av batterier i ett område under rumstemperatur kan bidra till att förlänga hållbarheten.

litiumjon

Litium-jon eller "Li-Ion" batterier används ofta i avancerad elektronik såsom bärbara datorer och digitalkameror. På grund av den kemi som används i dessa batterier, de har en låg laddningsförlust under förvaring. Normalt kan Li-Ion batterier cyklade upp till 1200 gånger. Medan flera andra typer måste helt urladdat att behålla sin kapacitet, gör litiumjonbatterier inte har det här problemet och kan laddas när som helst. Livet på hyllan för litium-jon-batterier är vanligtvis runt tre år. Äldre Li-Ion batterier normalt inte kommer att hålla en laddning så effektivt som färska celler.