Hur man byta en glödlampa i en taklampan

Hur man byta en glödlampa i en taklampan


Stående tre eller fyra steg från marken på en stege kan vara ganska skrämmande för dem med höjdproblem, så det är en bra tumregel att stå på stegen i rätt höjd och se till att du är bekväm innan du börjar arbetet med att ersätta den glödlampa. Det här jobbet är enkelt och snabbt gjort, men se till att inte rusa saker som stigande eller fallande stegen medan du håller för många saker.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen till armatur via strömbrytare. Placera stegen direkt under armatur, se till att det vilar jämnt på golvet. Utan verktyg, klättra på stegen för att se till att den är tillräckligt hög och i rätt position för att enkelt få tillgång till taklampan. Om det behövs, nerför stegen och flytta den till en mer lämplig position. Kom ihåg att aldrig stiga till den högsta rang (steg) på stegen, eftersom detta kommer möjligen orsaka stegen att vingla och orsaka fara.

2 Studera fixturen för att avgöra om det behövs en skruvmejsel (flat eller Phillips) för att avlägsna skruvar från fixturen lock eller möjligen vingmuttrar som kan ångras hand. Om det behövs, ned stegen för skruvmejsel eller något annat verktyg. Se till att dina fötter jämnt stöd din vikt på stegen, sedan avlägsna fixturen så mycket som möjligt med en hand medan du håller trappstege med den andra. Ner stegen håller fixturen lock i ena handen och håller stegen med den andra. Ascend stegen igen för att skruva (moturs) den gamla glödlampan.

3 Skruva i den nya glödlampan (medurs) och byt fixturen locket. Innan du tar bort stegen, slå på strömbrytaren för att se den nya lampan fungerar. Om så är fallet, är jobbet gjort. Om inte, prova en annan ny glödlampa som glödlampor går lätt sönder.