Hur man använder salt att blekna Denim

Hur man använder salt att blekna Denim


Bleka denim har varit en stor del populär leta efter många år och är ofta en look som företag använder kemiska processer för att skapa. Traditionellt är utseendet åstadkoms genom att placera mörk denim i industriella tvättmaskiner och använda pimpsten eller kemiska ämnen för att tona färgen på denim till en mjukare, ljusblå färg. Det är dock möjligt att blekna denim hemma med några punkter som kan köpas på de flesta livsmedels eller järnaffärer.

Instruktioner

1 Häll 2 liter vatten och 2 koppar salt i en 5-liters hink. Blanda väl. Observera att mer salt kan tillsättas för en mer bleka utseende och mindre salt kan användas för mindre blekning.

2 Placera denim objekt i saltblandningen och dränka tills helt täckt av lösningen.

3 Håll denim i saltlösningen under två dagar, under omrörning då och då för att agitera denim i saltblandningen.

4 Ta denim av saltblandningen och placera på en plan yta. Använd en bit medel grit sandpapper för att försiktigt skrubba på de områden där en mer koncentrerad bleka utseende önskas. Flytta långsamt och kontrollera arbetet ofta för att säkerställa sandpapper fungerar inte hela vägen genom denim. Stanna när önskat utseende uppnås.

5 Häng denim upp lufttorka.

6 Upprepa steg som behövs tills den önskade bleka utseende har uppnåtts. Tvätta denim i kallt vatten och tvättmedel och antingen lufttorka eller torka i torktumlare.