Hur man installerar korrugerade polykarbonatskivor

Hur man installerar korrugerade polykarbonatskivor


Korrugerade polykarbonatskivor hålla vädret utanför samtidigt tillåta naturligt ljus att strömma in i byggnaden. De hårda polykarbonatmaterial skärsår, borrar och tätningar som andra vanliga byggmaterial men dess spröda karaktär kräver mer stöd och vård när fastsättning av material till strukturella stöd i en byggnad. En sprucken bit av den installerade polykarbonat tillåter vatten att tränga in och skada andra material som inte är vattentäta.

Instruktioner

1 Placera en bit av korrugerad polykarbonatskiva på en fast arbetsyta. Markera platsen för snittet på ytan av arket genom att man drar ett måttband längs arket och markering av den skurna läge med en permanent markör. Göra flera markeringar på polykarbonatskivan för att ge dig en rak referenslinje.

2 Skär plåten på den markerade linjen med en cirkelsåg med en 10 TPI blad. Pressa sågen långsamt för att undvika sprickbildning eller splittra kanten av arket. Ställ ett verktyg knivblad på en 45-graders vinkel mot den skurna kanten. Dra kniven längs den skurna änden för att ta bort skägg från snittet.

3 Markera monteringshålen på de höga åsar polykarbonatskivan. Borra ett hål 1,5 mm (1/16 tum) större än skruvarna du kommer att använda för att montera plåten. Säkra borrkronan i en borrmotor. Borra ett hål på varje markerad plats.

4 Placera en distans under varje borrat hål. Kör en gummibricka skruv halv dess djup genom hålet och in i centrum av distansen. Flytta arket i läge. Köra skruvarna snäva till ytan av polykarbonatskivan och i stödstrukturen av byggnaden.

5 Klipp ut och förbereda en andra ark. Ställa det andra arket i läge med sin lägsta ände sitter i närheten av 10 cm (4 tum) över de installerade arket. Upprepa processen tills hela området är täckt med polykarbonat lakan.