Vilka är de typiska malaysiska traditioner och kultur?

Vilka är de typiska malaysiska traditioner och kultur?


Malaysia är ett tropiskt land i sydöstra Asien som gränsar Thailand, Indonesien, Singapore och Brunei. Det officiella språket är Bahasa Malaysia, som är baserad på den ursprungliga etnisk grupp som kallas mayaindianerna. Förutom de Mayas är Malaysias befolkning också består av kineser, indier och andra etniska grupper. Alla dessa grupper behålla sina egna seder och religioner, men de har gemensamma obligationer som visar tradition och en rik malaysiska kulturen.

Mat

Den traditionella livsmedel av Malaysia är stapelvara i ris. Vid varje måltid, det serveras med andra rätter som fisk, grönsaker och fjäderfä. Nötkött serveras inte som är traditionellt i de flesta av Asien. I alla av landet, dock frukost den viktigaste måltiden av varje dag. En morgon favorit kallas nasi kandar, som är en fisk curry serveras med fågel eller fisk i en chili sås som serveras med kokt ägg. En annan frukost skålen är nasi Dagang, som är en ris kokt i kokosmjölk, och det kombineras med fisk curry, kokos sambal och gurka pickle. En annan mattradition är matstånd eller bås som finns med i alla Malaysia. Boende och gäster erbjuds lokala råvaror och beredda etniska livsmedel som varierar beroende på lokala recept och smaker.

Familj

Den malaysiska kulturen har en stor respekt för den sociala strukturen i familjen. Detta grundar sig på alla de olika kulturella influenser, och de alla tror att familjen är ett stödsystem som ger känslomässiga, ekonomiska och enhetlig stöd som har en stor respekt för sina äldre. Det är också grunden för den kulturella drag som kallas ansikte. Detta innebär att malajer, kineser och indier alla arbetar hårt för att se till att skam och förlägenhet är inte offentliga frågor. Snarare är målet att se till att en persons namn, karaktär och uppskattning respekteras i samhället. Som ett resultat, är det traditionella för hela landet att söka harmoni i personliga och offentliga situationer. Invånarna respekterar myndighet, och de är lugna och tillmötesgående.

Bröllop

En särskilt intressant kulturell händelse är den traditionella bröllopsceremonin i Malaysia. Det är känt som den malaysiska vigseln, och det genomsyrar delar av tidigare kulturer. Till exempel i den indiska eller hinduiska traditionen av södra Indien, man och hustru pryda sig i extravaganta, färgstarka och intrikata brokader, och för en del av tiden, de sitta i tystnad och uppskattar närvaron av varandra. Dessutom är en del av ceremonin för dem att måla sina händer med en henna färg och mata varandra gula ris medan deras gästerna njuta av en bröllopsmiddag.

Hälsningar

Introduktioner lita på etniska grupper, men de flesta inser att det är normalt att känna igen den västra handskakning. De flesta kvinnor skaka hand med andra kvinnor, men att de inte skaka hand med män. Istället män hälsar kvinnor med en båge och placera en hand på sitt hjärta. Dessutom är den malaysiska s handskakning ljus och långvarig, och vissa sänka sina ögon när det gäller. Dessutom, hälsningar börja med den högst rankade personen och slutar med lägst.