Felsökning av förarsidans dörrlåset a Ford Contour

Felsökning av förarsidans dörrlåset a Ford Contour


Fords Contour sedan kan inkludera makt dörrlås som kan manövreras med en knapp på förarsidan dörrklädseln. Trycka på knappen låser eller låser upp alla dörrar. Det finns också en barn säkerhetslås som kan användas för att förhindra baksätespassagerare från att använda bakdörrarna. Problem med förarsidans dörrlåset på en Ford Contour kan relateras till låsen inte fungerar, eller barnsäkra systemet. Avhjälpa dessa problem kan uppnås genom felsökning.

Instruktioner

1 Öppna förarsidans dörr och stå i anslutning till Contour. Tryck på knappen på förarsidan dörrklädseln märkt "L", som står för "Lock". Gå runt fordonet och försök att öppna alla stängda, låsta dörrar från utsidan.

2 Tryck på knappen märkt "U", som står för "Lås" och försök att öppna dörrarna igen. Om dörrarna inte låsa eller låsa upp, ändra säkringen. Dörrlåset Säkringen är i position 25 på kupégruppcentralen, som är i kabinen under instrumentbrädan. Dra den gamla säkringen ut med den medföljande avdragare verktyg och ersätta den. Försök låsen igen.

3 Stäng förarsidan bakre luckan och tryck på "U" -knappen på dörrpanelen trim. Försök att öppna förarsidan bakdörr inifrån om du fortfarande har problem. Om dörren inte öppnas, öppna dörren från utsidan och inspektera spaken i bakre dörrlåset. Tryck den utåt för att frigöra barn dörr låssystem, och låta förarsidan bakre dörren öppnas från insidan.