Hur Dye Wood Pärlor Svart

Hur Dye Wood Pärlor Svart


Skapa din egen smycken kan vara en givande förfluten tid, och det behöver inte vara svårt. Du kan lägga till en naturlig charm i bitar med trä pärlor, och även anpassa färgerna genom att dö dem hemma. Döende pärlor kan göras vid köksbordet, vilket eliminerar behovet av rumskrävande arbetsutrymmen. Du kan också lägga till en exotisk stil på din trä med ebenholts. Även ebenholts är dyr och exotiska, är det möjligt att färga trä visas mörka eller äkta svart utan dyr material. Denna process är känd som "ebonizing" träet.

Instruktioner

1 Välj färg. Det finns många olika sätt att färga trä. Din färg bör vara förenliga med naturliga material och inte formuleras för syntetmaterial. FineWoodworking.com rekommenderar färgfläckar, som kommer i pulverform och kan blandas till skuggan du vill. Det kommer också att lämna en del träfibrerna visar, att hålla utseendet mer naturlig. WoodWorkWeb.com fortsätter med att ange anilin färgfläckar. Andra typer av färgämnen kan användas innefattar tyg eller läder färg, tusch, eller en vanlig tuschpenna.

2 String pärlorna på en piprensare och böja piprensare för att passa i din skål. Borsten på piprensare stödja pärlorna och hålla dem från att röra sig eller vidrör varandra medan de färgade. Detta säkerställer att alla synliga delar av pärlorna är färgade jämnt.

3 Blanda din färgämne i engångsskålen. Med hjälp av en engångs skål kan du färga dina kulor utan att behöva oroa färgning en bra skål.

4 Doppa kulorna på piprensare i färgen. Om färgämnet visas för ljus, tillsätt mer färg. Om det visar sig alltför mörkt, tillsätt vatten. Eftersom du dör pärlorna en mörk färg, kommer du oftast att lägga färg för att få en äkta svart.

5 Låt kulorna i blöt i färgen. Hur lång tid det tar varierar med typ av färg. Tyg färgämnen kommer att få sina mörkaste färgerna i tio minuter, andra kan vara ögonblicklig eller ta längre tid. Kontrollera dina kulor och ta bort dem från färgämnet när de uppnår den nyans du vill.

6 Ta pärlorna och låt dem torka. Pärlor färgade med tyg färgämne kommer att behöva sköljas med vatten. Tjockare fläckar kan torkas av med en mjuk trasa för att avlägsna överskottsfärg. När de är torra, ta bort dem från piprensare. Belägga dem med lack eller annat fixeringsmedel, såsom klar akryl spray. Detta kommer att hjälpa dem att hålla sin färg längre.