Fördelarna med en tri-skrov båt

Fördelarna med en tri-skrov båt


En tri-skrovet båt skiljer sig i konstruktion från andra, såsom en V eller plan botten båt, och kombinerar egenskaperna hos två i ett kärl skryter vissa fördelar. Som ett V skrovet båt har den tri-skrovet en framträdande skrovet i centrum. Tri-skrovet har ytterligare två, mindre skrov, en på vardera sidan, som bidrar till kvaliteter som snabb hyvling och stabilitet vid vila. Innan du köper en tri-skrov, bestämma vad nautiska villkor du tänker använda den mest under.

Stabilitet

Många båtar blir berusad vid stopp på vattnet och människor rör sig i dem. Inte så med tri-skrovet. Den breda, plana skrovet gör det säkrare att ändra sig i sittande på vattnet. Fiskare uppskattar denna fördel. Oavsett om skidåkning, fiske eller nöjesbåtar, det finns en god chans denna tri-skrov fördel kommer väl till hands.

snabb~~POS=TRUNC

Vissa båtägare leta efter ett fartyg som kommer att få upp till plan snabbt, som den unika designen av den tri-skrovet ger denna typ av båt att göra. Hyvling är när en båt rör sig tillräckligt snabbt för att det faktiskt stiger delvis upp ur vattnet och rider längs vågtopparna, som är en mycket jämnare gång än att bara bashing genom dem. Trippel skrov gör att dessa båtar för att skära genom vågorna med tre gånger så mycket kraft som en enkelskrov och därigenom trycka till toppen av vågorna snabbare.

Rum

En tri-skrovet har oftast en bredare, plattare profil framsidan och därför erbjuder mer utrymme för passagerare i det området än en V-skrov med dess djupare, brantare design. För en ensam fiskare eller ens ett par som gillar att ta söndag eftermiddag båtturer, kan den extra inre utrymme inte vara viktigt, men för vattenaktiviteter som kräver utrymme att stuva utrustning, kan den extra rum som är tillgängliga med tri-skrovet vara en viktig hänsyn.

Miljö

I slutändan finns det ingen one size fits all svar på om att välja en tri-skrov för din båt. I havet, de tre skrov punkter ger ofta en hackig rida som får passagerarna våtare. En del människor föredrar denna design främst på sjöar och floder av detta skäl. Den avgörande faktorn i valet någon särskild typ av båt bör vara hur du planerar att använda den.